Taxisra lőtt, járókelőt talált az Őrezred egyik tagja

Budapest - A Köztársasági Őrezred egyik tagja rálőtt egy igazoltatás elő menekülő taxisra pénteken reggel az Önkormányzati Minisztérium épületénél, a lövedék egy vétlen járókelőt talált el, akit kórházba kellett szállítani; az elsődleges vizsgálat szerint szakszerűtlen és jogszerűtlen volt a fegyverhasználat - közölte a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI-vel.

zaol.hu

Gálik Viktória elmondta, hogy pénteken reggel az Önkormányzati Minisztérium Mérleg utcai parkolójába, számára tiltott helyre állt be egy taxis, aki autóját egy időre ott is hagyta.

A visszatérő sofőrt igazoltatni akarta az őrezred tagja, a taxis azonban elmenekült a kocsijával, veszélyeztetve a kormányőrt, aki rálőtt a menekülő autóra.



Rendőrök helyszínelnek Budapesten a Mérleg és a Nádor utca sarkán, az Önkormányzati Minisztérium épületénél 

Fotó: MTI/Kovács Attila

A lövés miatt egy vétlen állampolgár sérült meg, akit kórházba szállítottak.

Az ügyben az ügyészség jár el, az elődleges vizsgálat szerint szakszerűtlen és jogszerűtlen volt a fegyverhasználat, így a kormányőrt felmentették - közölte Gálik Viktória.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!