Telefonon fenyegette a nagyrákosi vállalkozót

A nagyrákosi vállalkozót és családját telefonon zaklató csörötneki férfi ügye a bíróságon végződött.

Angyal László

Tavaly nyáron heves vitává fajult egy telefonbeszélgetés. A vonal egyik végén egy csörötneki férfi, H. Aladár (37) volt, aki egy nagyrákosi vállalkozót azért hívott fel,  mert éppen egy rokonánál tartózkodott, akivel annak munkahelyi gondjairól beszélgettek. A rokon úgy vélte, hogy a később felhívott vállalkozó tartozik neki némi pénzzel, így került sor az ominózus telefonálásra. 

A  békés dialógus gyorsan indulatos beszélgetésbe csapott át. H. Aladár ugyanis közölte: H. Zsolt ügyében jár el, arra viszont már nem válaszolt, hogy milyen kapcsolatban áll vele. Semmi köze hozzá, így a szigorú felelet. Miután 13 ezer forint volt a vita tárgya, nehezen érthető, miért volt szükség fenyegetésre, ám tény, hogy H. Aladár azt javasolta: ha felkeresi a vállalkozót, az jobban teszi, ha elküldi otthonról a gyermekeit...

A vállalkozó komolyan vette a fenyegetést, a történtekről szólt néhány kollégájának és a rendőrségnek is. Az ügyben zaklatás miatt indult eljárás, végül a Körmendi Városi Bíróság önbíráskodás kísérletét állapította meg.

A minap kihirdetett jogerős ítélet szerint H. Aladár bűnös, ezért  60 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!