Telt házas Construma építőipari kiállítás

Budapest - A gazdasági válság ellenére telt házzal, 24 ország 759 cégének részvételével nyílt meg szerdán a Construma és a Hungarotherm építőpari és energetikai kiállítás. Megyénket idén tizenkét cég képviseli.

Balla Emőke

A Celldömölkön működő JUB Kft. három év után tért vissza újra kiállítóként a Construmára, Fehér László ügyvezető szerint a piaci helyzet ma már megköveteli a jelenlétet. A szlovén cég Jubizol homlokzati hőszigetelő rendszereket, dekoratív vakolatokat, valamint a festékektől a glettelőanyagokig mindent bemutat, ami korszerű, hőszigetelő és az épületfelületekre felvihető. 

Az A pavilonban lévő standon már az első napon nagyon sokan érdeklődtek a termékeik iránt. - Tapasztaljuk, hogy az energiatakarékosság, a hőszigetelés egyre fontosabb az emberek mindennapjaiban - mondta az ügyvezető -, a passzív házak, illetve az ezekhez való hőszigetelő rendszereink iránt is fokozott az érdeklődés. - Bizonyára mi is megérezzük a gazdasági válság hatását, de a piac erőteljesebb megdolgozásával igyekszünk elébe menni. Ebben a helyzetben mi fogjuk felkutatni az értékesítési lehetőséget, nem várjuk, hogy majd megtalálnak bennünket. 

A rábapatyi Vasi-Holz Kft. a Rába-Ablak márka megerősítését szeretné a kiállításon elérni - tudtuk meg Berghoffer Zoltán ügyvezetőtől. Az idén új felületkezelési technológiával rukkoltak ki, amelynek köszönhetően tíz évre szóló garanciát adnak a nyí-lászárókra. Az ügyvezető szerint várakozáson felüli az érdeklődés a termékeik iránt, ez minden bizonnyal a hozzá nem értő, egyszerű vásárló számára is észrevehető minőségnek szól. - Aki idejön és érdeklődik, nem az árral kezdi - jegyezte meg. - Látjuk, hogy van rá kereslet, s ha a helyi piac beszűkül, ki kell lépnünk távolabbi vidékekre. 

A kőszegi Csiba Kft. standján sem unatkozik Nagy Zsolt üzletkötő. A fafeldolgozó, -aprító gépeket forgalmazó cég azok közé tartozik, amelyek a gazdasági válságból valószínűleg nyertesen kerülnek ki. Manapság a mezőgazdasági hulladékokat tömörítő brikettáló- és pelletezőgépek iránt rohamosan nő a kereslet. - Érdekes lesz az idei év - vélekedett -, mindenki keresi az olcsóbb megoldásokat, amivel a gázt helyettesítheti. Társasházak vásárolnak közösen kisméretű brikettálóberendezést, és rátérnek az olcsóbb energia használatára. E téren mi nem számítunk visszaesésre, sőt... A cégünk két pelletüzemet indít be, egyet Zsirán és egyet Lentiben. A Construmával és a hoz-zá kapcsolódó Hungarotherm kiállítással párhuzamosan zajló szakmai programokon is fő téma a válság túlélése, amelyhez egyrészt az üzleti eladást élénkítő lehetőségek bemutatása nyújt segítséget, illetve a termékkínálat középpontjában a takarékosságot szolgáló új, alternatív megoldások állnak.

Vas megyéből kiállítottak még: Pannon Épületgépészeti Kft., YIER Europe Kft., Kelet-Ablak Kft., Riamet Kft. (Szombathely), Senex Kft. (Felsőszölnök), Edelholz Fa-ipari Kft. (Körmend), MAT Kerámia Kft. (Magyarszombatfa), Polmetál Pruszynski Kft. (Tormásliget), Terra Da Bosco Kft. (Bérbaltavár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!