Temetés után igazoltattak a rendőrök

Az elhunyt végakarata volt, hogy az Új Magyar Gárda tagjai is vegyenek részt temetésén. A szertartás után rendőrök jelentek meg a Zala megyei Csömödér temetőjénél.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Új Magyar Gárda 10-15 tagjai is részt vett egy a falubeliek szerint hazafias érzelműnek mondott férfi temetésén a minap a Zala megyei Csömödéren. A Magyar Gárda honlapja szerint az elhunyt végakarata volt, hogy a gárdatagok hozzátartozóival együtt legyenek ott búcsúztatásán.

- A temetésen 150-en lehetettünk, ebből talán 15 volt a gárdista  - válaszolta a Zalai Hírlap érdeklődésére Győrfi Csaba, a település polgármestere.

- Egyenruhában voltak, fekete bomberdzsekiben, aminek hátán  egy oroszlán volt látható, a fejfedőjük is egyforma, s mindannyiuknak sál vagy kendő volt a nyakában. Egyikük zászlót is tartott a kezében. A temetés alatt elmondtak egy Wass Albert verset, majd letettek egy koszorút a sírra, s a végén távozni akartak. A rendőrök ekkor igazoltatták őket.

A megkérdezett csömödériek többsége szerint a rendőri intézkedésre talán nem lett volna szükség. Más azzal érvelt: jogerős bírósági döntéssel a gárdát feloszlatták, az egyenruha nyilvános viselésétől a tagjait eltiltották, ezért jelenlétük nem volt szerencsés.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon nem kívánták kommentálni a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!