Termálvízzel fűthető lakóparkot terveznek Káldon

A látványterv már elkészült, a településrendezési terv módosítása folyamatban van, de hogy mikor lesz valóság a termálvízzel fűthető házakból, az a jövő titka. Káld vezetői mindenesetre bizakodóak.

Simon Erzsébet

Képviselő-testületi határozat született már korábban arról, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő hét hektáros területre lakópark épüljön. A község déli határában, a vízmű-telep és a falu közötti - egyelőre belterületi szántó művelési ágú - földre egy 145 otthont magába foglaló lakóparkot képzelnek a település vezetői. A látványterv már el is készült, de hogy mikor lesz valóság az álomból, egyelőre kérdéses.

- Bízunk benne, hogy egy-két év múlva már nemcsak álomról beszélhetünk, hanem kézzel fogható dolgokról is  - jelenti ki optimistán Vida Károly polgármester, aki azt is kifejti, hogyan képzelik a jövőt. 

- Azon vagyunk, hogy a községünk fejlődjön, s az iskolánkat, az óvodánkat továbbra is fenn tudjuk tartani. Kevés a gyerekünk, s úgy gondoltuk, ha lesz hova letelepedniük a fiataloknak, nő a falu megtartó és vonzereje. Arra azonban az önkormányzatnak nincs pénze, hogy közműves telkeket alakítson ki, s azokat ajánlja a település leendő lakóinak. Ezért az az ötletünk támadt, hogy egy lakópark-projektet kínálunk befektetőknek. A tulajdonunkban lévő kiszemelt parcellára ez év elején egy keszthelyi tervezőirodával meg is csináltattuk a látványtervet. -

- A lakóparkban három-ötlakásos társasházak lennének - folytatja Vida Károly, amelyeket termálvízzel lehetne fűteni. Van termálkincse a községnek, a termálkút fúrására a vízjogi létesítési, fúrási engedélyek részben már megvannak. A házak szomszédságában létesülne egy kis wellness-fürdőház is, s mellette egy nyolcvan szobás szállás. A település rendezési tervének módosítása, s az érintett terület művelési ágból való kivonása folyamatban van. A projektet olyan befektetőknek ajánljuk, akik fantáziát látnak a beruházásban. Van befektetői szándék, konkrétumokról azonban egyelőre nem tudok beszámolni. -

Káldon mintegy négyszázötven lakóingatlan van, a tervezett wellness-lakópark révén nemcsak a lakók száma, hanem a község turisztikai vonzereje is növekedhetne, tette hozzá a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!