Tévedésből szavazta meg az áfaemelést a képviselő

Szombathely, Budapest - Tévedés történt, mondta <em>Ágh Péter</em> szombathelyi fideszes országgyűlési képviselő, aki megszavazta a Bajnai- féle adócsomagot.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kormányközeli Népszava első oldalán hozta a hírt: döntött a kormány a  Bajnai-kabinet válságkezelő programjának első elemeiről. A szavazásnál voltak meglepetések is: a fideszes Ágh Péter az igen gombot nyomta meg. 

Megkerestük a szombathelyi képviselőt, aki lapunknak elmondta: ellentétben a baloldallal, ő tévedésből szavazta meg, amit azonnal jelzett is a frakcióigazgatójának. 

- Nem mentség, de tény: a frakció legszélén ülök, közvetlenül a szabad demokraták mellett, így van némi hangzavar szavazás közben, hiszen a frakcióvezetők utasítása mindkét oldalról hallatszik. A tévedésemet elismerem, hibám pénzügyi szankcióval jár: a pénzbüntetést természetesen kifizetem mondta Ágh Péter.

A  három éve országgyűlési képviselő először hibázott, egyébként a téves gombnyomás nem ritka eset: a múlt héten tizenhárom fiszedes fizetett büntetést, mert rossz gombot nyomott meg voksoláskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!