Tigrismintás keblek, fejreállt Smart és az amcsi csőrös kamion - Motomotion, Felsőőr

Félezer lóerős amerikai kamion, Harley Davidsonok, szériaautók, rally-autók fejtetőre állt Smart az udvaron és hasonló benzingőzös csemegék a Motomotion kiállításon, Felsőőrön.

Garai Antal 'Atom'

„A Motomotion autó és motorkiállítás a burgenlandi tartomány legnagyobb ilyen típusú rendezvénye.” – hirdetik róla, így természetesen megnéztük mi is a március ötödikétől hetedikéig tartott kiállítást. Láthattunk sok járművet, ami szem szájnak ingere, összességében egy szombat délelőtti kétórás időtöltésnek tökéletesen beillett.

A Messezentrum csarnokai tömve voltak motorizált szerkentyűkkel, láttunk Csepel motorkerékpárt, KTM X-Bow motorautót, utcai tuning-verdákat a Subarutól a méltán hírhedt Nissan Skyline-ig, de hatalmas teret kaptak a legnagyobb csarnokban a szériaautók is, jelen volt a Seat, a Volvo, a Ford s még egyéb márkák is. Természetesen a térség nem hazudtolta meg magát, a burgenlandi tartomány hagyományaihoz hűen pár traktor is ott sorakozott az egyik csarnokban, nélkülük biztos némi hiányérzettel tértünk volna haza.

Voltak motorok is jószerivel, chopper, gyorsasági, naked, enduro, trial s tovább nem is jegyeztük a kategóriákat. Örültünk, hogy nem voltak kint a Kérjük ne üljön rá! – vagy a Ne nyúlj hozzá! – feliratok, így vígan ücsöröghettünk a kétkerekűek nyergében, elszántabbak még brümmögtek is, bár ők a tíz év körüli korosztályt képviselték. Raliautók, roncsderbis szöcskék, hihetetlen idő alatt 100-ra gyorsuló szériagépek, RC autók és helikopterek színesítették a programot. Az egyik csarnokban kemény zenei aláfestéssel lépett fel Indián, egyenesen Amerikából. A teremben motorokon ücsörgő, egy szál bugyit és azon kívül csak testfestést viselő hölgyekre vetődő vakuk fényében néztük végig az eszelős műsort: kényszerzubbonyból való szabadulást (a trükkjét persze láttuk), nyelven eloltott cigit, s orrba feldugott kést, villát, illetve kanalat is láthattunk.

Az udvaron több versenyt is rendeztek, biciklis triálbemutatókat tartottak, és beülhettek az emberek egy borulásszimulátorba, illetve jeges utat szimuláló hátsó kerekekkel szerelt Opellel is lehetett közlekedni.

További fotókért kattintson ide a képgalériáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!