Tisztogatás a közmédiában: ismert műsorvezetők a kirúgottak között

Több száz embert rúgtak ki a napokban az MTVA-nál. Felmondtak többek között Mészáros Antóniának, Winkler Nórának, Galambos Péternek és Sugár Ágnesnek is.

Vas Népe

Az [origo] információi szerint a korábbi Kultúrháznak szinte a teljes stábja megkapta július 7-én azt a levelet, amelyben értesítik őket, hogy harmincnapos munkaviszonyuk van még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA), és ez alatt kell dönteniük, hogy milyen formában szeretnének szakítani, vállalják-e a közös megegyezéses formulát. Nem lesz adásban többet Winkler Nóra, Rózsa Péter és Galambos Péter  sem. Utóbbi tavaly szeptembere óta már nem is volt a képernyőn.

Megkapta a felmondólevelet Mészáros Antónia is, aki korábban a Szólás szabadságában, a Zárórában és Az Estében volt látható.

Az index úgy tudja, hogy a Magyar Televíziónál több híradós riportert küldenek el, köztük van Kiss Gábor, Nemes Tamás, Gmoser Zoltán, Csorba Viktória, utóbbi két riporter korábban műsorvezetőként dolgozott a Híradónál. Távozik a csatornától Siklós András, a Híradó műsorvezetője, aki 1997 óta dolgozik az MTV-nél.

Sajtóértesülések szerint a kirúgottak között van Sugár Ágnes műsorvezető.

A Hírszerző információ szerint egyébként óránként több ezer forintos munkabérért keresett orvosokat az MTVA a kirúgások idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!