Titokzatos szervező, botrányos végkifejlet: feljelentéssel zárult a szépségverseny

Titokzatos, szép hölgy szervezte a Nyugat-Magyarország legszebb sportolónője választást, ami azonban botrányba fulladt. Miközben megpróbáltuk kibogozni a szálakat, rendőrségi feljelentés született, már a hatóság is keresi a Facebook-on korábban nagyon aktív Annát.

Takács Gábor

Vas megyében komoly hagyománya van a szépségversenyeknek, legutóbb a büki sportcsarnokban rendezték meg a Nyugat-Magyarország legszebb sportolónője választást. A szervezők színvonalas műsort, csinos lányokat, komoly szponzorokat és a zsűribe világhírű sportolókat ígértek.

A szervezés és előkészítés az interneten zajlott,  az egyik (vagy egyetlen) főszervező, a győri Nagy Anna több száz lánynak írt az egyik közösségi portálon, itt toborozta a csinos sportolókat - sikerrel. A rendezvény hivatalos honlapjára a részletes programon kívül októberben már a 22 induló lány fényképe is felkerült, a neves zsűritagok és a támogatók mellé, vagyis úgy tűnt, újabb rangos „szépségipari eseményt” tartanak Vas megyében. A szép, hosszú hajú Nagy Anna mellett  az előkészületek során helyi segítőként feltűnt egy répcelaki fiatalember is  –  nevezzük őt Szervezőnek, aki egyébként már rendezett lokális szépségversenyt.

A honlapon beígért  jó hangulat és a siker helyett azonban botrányba fulladt a büki rendezvény, annak ellenére, hogy a támogatók teljesítették a vállalásaikat (köztük portálunk is, lásd jegyzetünket az írás végén).

Annak próbáltunk utána járni, mi vezetett el a rendőrségi feljelentésig - ugyanis ezzel végződött a rendezvény - a rendőrségi információk szerint egy magánszemély sikkasztás, csalás és megtévesztés miatt feljelentette az egyik főszervezőt. Hogy pontosan kit is, azt próbáltuk kibogozni, miközben Nagy Anna (és segítője) ténykedését megkíséreltük feltérképezni.

A szépségverseny helyszínén, Bükön, Kirchknopf Pétertől, a helyi sportcsarnok igazgatójától megtudtuk, nyáron kereste meg a Szervező a polgármesteri hivatalt azzal az ötlettel, hogy a régióban megrendezik a legszebb női sportoló választást. Hosszú csend után novemberben újra jelentkeztek az esemény gazdái, ekkor már a sportcsarnokban tájékozódtak, ismertették az elképzeléseiket. - Velünk szemben korrektül viselkedtek, kifizették a szerződésben foglalt összeget - tette hozzá Kirchknopf Péter.

Mint kiderült, a sportcsarnok vezetőjével végül nem a Szervező, hanem egy cégvezető tárgyalt, ő rendezte az anyagiakat is. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy vajon minden lány megjelent-e a döntőn, megtudtuk, hogy nem. Mivel meglehetősen szokatlan, ha valaki nem vesz részt egy nyereményekkel kecsegtető, akár kiugrási lehetőséget is nyújtó versenyen, ezért több résztvevővel felvettük a kapcsolatot - és máris árnyaltabb lett a kép.

A jánosházi Stankovics Bea egyike volt annak a tizenegy lánynak, aki ott volt a büki rendezvényen. Őt a Facebook-on kereste meg Nagy Anna, hogy nevezzen a versenyre. Először ódzkodott a felkéréstől, de később igen mondott. Emailben kapott egy számlaszámot, erre kellett átutalnia 3000 forint nevezési díjat. Azt is megtudtuk, hogy az összeget randomszerűen kérte Nagy Anna, egyes lányoktól 2000, míg másoktól 5000 forintot próbált bevasalni.

A honlapon egyébként nem esett szó a nevezési díjról, de nem ez volt az egyetlen furcsaság. Nagy Anna több sikertelen próbálkozás után az egyik novemberi hétvégén a büki fürdőben összehozott egy bikinis fotózást.
 
- Öten jelentünk meg, a helyszínen a Szervező, a vasi fiatalember várt minket. Azt mondta, sajnos útközben elakadt a felkért fotós (amúgy szikrázó napsütés, plusz tíz fok volt azon a napon) így ő egy régi, nem is digitális géppel kezdett el fényképezni, majd amikor megunta, kiment a buszmegállóba és hazament - mesélte Stankovics Bea.

A balul sikerült büki találkozó utáni napokban az egyik szombathelyi fotós hívta fel figyelmünket arra, hogy a Nyugat Magyarország Legszebb Női Sportolója választásnak májusban volt már egy klónja, és ami nem túl dicsőséges véget ért.

A fiatalember elmondta, hogy őt tavasszal a facebookon egy Horváth Alexandra nevű hölgy megkereste, aki a sportolók szépe országos versenyt szervezte és felkérte a rendezvény fotózására. Májusban összehoztak egy budapesti találkozót, ide elhívták az összes induló lányt. Alexandra azonban a megbeszélés előtti napon írt egy emailt, hogy nem tud részt venni a találkozón, de a kollégái ott lesznek.

-  Mikor elmentem a helyszínre, nagy meglepetésemre a Szervezővel találkoztam, akit a helyi versenyekről már ismertem, de igazából Alexandrára lettem volna kíváncsi, mivel vele álltam kapcsolatban. Elkezdődött a beszélgetés, amely alig egy óra múlva botrányosan ért véget. A szülök kérdéseire a Szervező nem tudott válaszolni, mindenki visszakérte a nevezési díjat és feldúltan távozott. Másnap már a rendezvény honlapja elérhetetlen volt. Pár hónap múlva olvastam, hogy Nyugat Magyarországon újra elindult a verseny szervezése, ekkor már egy Nagy Anna nevű hölgy kereste a lányokat - mesélte a történetét a szombathelyi fotós.

A sztori megismerése után megpróbáltuk telefonon is elérni Nagy Annát, hátha ő ismeri Alexandrát, de egyszer sem vette fel a mobilját, viszont e-mailt írt. „Kedves Gábor! Sokan írnak rám, főleg hogy kicsit itthon, kicsit kórházban vagyok. És nem mindenkit veszek észre. Elnézést, holnap leszek. Üdv: Anna.” - kaptuk levélben a választ egy héttel a verseny előtt, amikor a telefonszáma után érdeklődtünk.

De a fess hölgy sem másnap, sem később nem adta meg a mobilszámát - egyszer arra hivatkozott, hogy új elérhetőséget kapott, amit még ő maga sem ismer igazán. Igyekeztünk az időről-időre felbukkanó Szervező szerepét is tisztázni, azonban számunkra elérhetetlennek bizonyult.

Ilyen előzmények után eljött a verseny napja. A nem túl meleg sportcsarnokban délelőtt tízkor gyülekeztek a lányok. Az öltözőbe betettek egy kartondobozt, ebben fehérneműk voltak, ezeket kellett volna viselni a lányoknak a rendezvényen. A szervezők közül a versenyt koordináló Nagy Annának valami miatt nem volt fontos a rendezvény, viszont megjelent a Szervező, aki délben egy pizzát rendelt a versenyzőknek, majd felszívódott, aznap már nem is látták.  Mivel a beígért modellek sem jöttek el a bemutatóra, így délután a sportolók adták elő a „műsorszámukat”  - a program szerint mindenki a maga sportágában mutathatta meg, hogy mit tud.

A délután öt órás kezdésre a beígért ismert sportoló zsűritagoknak - Pars Krisztián, Fazekas Róbert, Marosi Ádám, Gyenesei Leila - színét sem látták Bükön. Ott volt a műsorvezető, a válogatott tornász Gombás Laura, a tizenegy lány, és a Szombathelyi Kötélugró Klub tagjai, valamint pár érdeklődő előtt kezdődött el a szépségverseny.

Bánhegyi Attilától, a kötélugrók vezetőjétől megtudtuk, jóhiszeműen vettek részt az eseményen, délután ötkor kezdtek el aggódni, amikor se közönség, se zsűri nem volt még a csarnokban.

- Először tanácstalanok voltunk, azon gondolkodtunk, hogy hazamegyünk. Végül elhatároztuk, hogy”megmentjük” a versenyt. A teljesen spontán rendezvényt így is nagy lelkesedéssel vezette le Gombás Laura. (Neki a szervezők a mai napig nem kis összeggel tartoznak.)

A legszebb sportolónő választás végül délután fél hatkor elkezdődött, a kötélugrókkal kiegészülve 4-en lettek a zsűriben. A két részből álló, fehérnemű-bemutatóval tarkított versenyt a várpalotai Pajor Noémi nyerte, Stankovics Beáta, és a győri Freimann Renáta előtt. A dobogósoknak a budapesti döntőre való továbbjutást, exkluzív ajándékokat ígértek, helyette a színpadon egy nejlonzacskóban a reklámtoll mellett összetépett szórólapot találtak a csalódott lányok.

A női sportoló választás egyik fő támogatóját, a Werso fehérnemű cég képviselőit felháborították a büki délutánon történtek.

- Mivel a szervezők által felvázolt részletek kedvezőek voltak - helyszín, meghívott vendégek, résztvevők - ezért vállalkoztunk arra, hogy a verseny szponzorai leszünk. Az előkészületek alatt nem volt problémamentes az együttműködés, de mégsem gondoltuk arra, hogy ekkora botrány lesz belőle. A szerződésben vállaltakat teljesítettük. A lányoknak felajánlott díjak folyamatban vannak, teljesen rájuk szabott garnitúrákat kapnak. Amikor kirobbant a balhé, csak a versenyzők miatt csináltuk végig az egészet, mert ők nem tehettek semmiről - mondta megkeresésünkre Baté Péterné a werso.hu-tól.

A rendezvény után Nagy Anna már nem járt a Facebook-on, a Szervező továbbra is elérhetetlen, így csak a nevét nem vállaló, a sportcsarnok bérleti díját kifizető cégvezetővel váltottunk egy levelet:

- Sajnos ilyen emberrel kellett összehoznia a sorsnak minket, természetesen mindennek komoly jogi következményei lesznek, az egész rendezvény szervezéséért ő (a Szervező - a szerk.) volt a felelős, mi csak a verseny teljes legalizálásáért szálltunk be az egészbe. A Vas Népében nem akarok szerepelni, és egyben semmilyen engedélyt, valamint hozzájárulásomat nem adom a cég bármely adatainak a közléséhez. Megvannak a saját útjaink, amelyeken a nyilvánosságot tájékoztatjuk a sajnálatos történésekről - válaszolta érdeklődésünkre a cégvezető.

A történet végére még nem került pont, információnk szerint vizsgálódik a rendőrség. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hír valóságtartalmára csak annyit reagált, az ügyben feljelentés érkezett a Répcelaki Rendőrőrsre.

Mi nagyon szurkolunk nekik, hogy megtalálják Nagy Annát, vagy Horváth Alexandrát - ugyanis a szépséges és titokzatos Anna nagyon csőbe húzta a lányokat és mindazokat, akik jóhiszeműen a rendezvény mellé álltak.
 
Közönségdíjas a portálunkon

Internetes portálunkat is megkereste a győri Nagy Anna, így ahogyan korábban több szépségversenynél, most is elindítottuk honlapunkon a Nyugat Magyarország Legszebb Női Sportolója választás különdíjasára a szavazást - 25 ezer forintos ajándékcsomagot ajánlottunk fel a nyertesnek. Nagy Anna ezért sem jelentkezett, végül a verseny előtti estén vitte el a rendezvény „legalizálásáért” felelős vállalkozó. Az ajándékkosarat a várpalotai Pajor Noémi nyerte, aki érdeklődésünkre elmondta, botrányos és rossz volt a szervezés, de legalább a díjunkkal nagy örömet szereztünk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!