Tíz évig bujkált az egykori rendőr

Tíz év után került rács mögé a körmendi kapitányság volt osztályvezetője, akit egykoron a bíróság hivatali bűncselekmények elkövetése miatt ítélt börtönbüntetésre.

Angyal László

Tíz évvel ezelőtt a kapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetőjét több hivatali bűncselekmény elkövetése miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 50 ezer forint pénzbírságra ítélte a bíróság.

A felderítésben és nyomozásban is  hathatós szerepet játszottak az elkövető volt kollégái, ezzel is kimutatták, hogy nem vállalnak közösséget  a volt rendőr századossal. A volt zsaru elszökött az országból, így büntetése letöltését nem kezdte meg.

A Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya felderítő tevékenysége során 2004-ben megállapította, hogy a férfi Kanadába szökött,  de  a két ország kiadatási egyezménye nem tette lehetővé, hogy az illetőt, aki időközben letelepedési kérelmet is benyújtott  kiadják Magyarországnak.

A volt  százados tartózkodási helyének megállapítása után a Vas Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfi büntethetősége már csaknem elévült, amikor a kanadai idegenrendészeti hatóságok kitoloncolási eljárást kezdeményeztek ellene. 

De az eljárás elől elszökött, ezért az ottani hatóságok is elfogatóparancsot bocsátottak ki, ami ismételten megszakította a büntethetőség elévülését. Nem kellett sokáig keresni a körözöttet, mert egy ottani munkaügyi hivatalnál jelentkezett munkavállalási céllal, ekkor a kanadai hatóságok elfogták,  és tavaly októberben  kitoloncolták.
A kitoloncolás során a német rendőrség a frankfurti repülőtéren az érvényes nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján elfogta őt, majd 2009. december 22-én a kiadatási őrizet eredményeképpen Magyarországra hazaszállíttatták.

Érkezése után  a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte büntetésének letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!