Több lakót is megtámadtak az agresszív kutyák

<b>Táplánszentkereszt</b> - Hat kutya tartja rettegésben a József Attila utcában élőket. A lakók vasrúddal, vasvillával és lapáttal felszerelkezve mernek csak kimenni az utcára.

Varga Nóra

A kutyák széttépték a kerítésünket, ezért át tudnak bújni az udvarunkba - mutatja Könczöl Istvánné, aki a hat kutyát tartó nő szomszédjában él. - A fiamra és a sógoromra  rá is támadtak két héttel ezelőtt.  Vasvillával tudtuk elkergetni a felbőszült  állatokat. A fáért lopakodva merek kimenni, mert nem tudni, mikor esnek nekem az agresszív kutyák. A rendőrségen több feljelentést is tettem, s szinte mindennapos vendég vagyok a jegyzőnőnél. Félek, rettegek a kutyáktól - meséli az asszony. 



A kutyatulajdonos műanyag székkel, létrával, nagyobb lemezekkel elbarikádozta a kerítést, hogy az ebek ne tudjanak kijutni a közterületre, de a nagyobb testű kutyák minden gond nélkül átjutnak a kerítésen. 

- A férjemnek nemrég műtötték meg mindkét lábát, ő nem is mer hátrajönni az udvarba. Én tudok szaladni, a férjem nem - mondja Bíró Lászlóné, a másik szomszéd.  Engem már többször is megtámadtak a szomszédasszony kutyái. Körülnézek, mielőtt az utcára megyek, ha szabadon vannak az ebek, akkor inkább a lakásban maradok. A kutyámat sem merem sétáltatni, mert félek, hogy szétmarcangolják.

Egy másik lakó a legnagyobb problémát abban látja, hogy a kutyatulajdonos  nővel nem lehet szót érteni, sőt, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kergeti el a szomszédokat. 

Megkerestük a település jegyzőjét, Családi Anitát, aki előtt nem ismeretlen a József Attila utcában élők problémája.  A kutyát tartó idős nő körülbelül egy hónapja költözött Táplánszentkeresztre. Az állategészségügyi szabályzat alapján a kutyáit bejelentette, az oltási könyveiket bemutatta a polgármesteri hivatalban.  

A szomszédok szabálysértési feljelentést tettek ellene az ebtartásra vonatkozó önkormányzati rendelet szabályainak megsértése, valamint veszélyeztetés kutyával ügyben. A jegyző hozzáteszi, hogy a kutyát tartó nővel eljáráson kívül  váltott szót az ebtartás szabályairól, megkérte, fokozottan figyeljen az ebekre, valamint minél hamarabb  készíttessen olyan kerítést,  hogy a kutyái ne tudjanak kiszabadulni. 



Könczöl Istvánné vasvillával mer csak kimenni az utcára, mert  többször megtámadták őket a kutyák  Fotók: Horváth Csaba

Bezörgettünk a szóban forgó  kutyatulajdonoshoz, de nem nyitott ajtót. A József Attila utcában élők úgy tudják, hogy az idős nőnek a kutyák miatt kellett Szombathelyről elköltöznie. Az akkori szomszédai többször feljelentették a kóborló, agresszív  kutyák miatt. Többéves huzavona, számos bírósági végzés után  sikerült elérni, hogy elzárja kutyáit. Végül elköltözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!