Több százan járták a francia négyest a Fő téren (képgalériával)

Szombathely - A Fő téren pontban délben több mint ötszáz diák táncolt Johann Strauss A denevér című művének zenéjére. Néhány hét múlva derül ki, hogy sikerült-e idén is megdönteniük a Guinness-rekordot a középiskolás fiataloknak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Magyarországról ismét csupán Szombathely  vett részt a Quadrille Európa  Táncfesztiválon, idén  tizenhárom  középiskola 504 diákot adott az össztánchoz. A rekordkísérletben részt vevőket Grünwald Stefánia, az Agora Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója és dr. Czeglédy Csaba, Szombathely alpolgármestere köszöntötte.

Európa  kilenc országának 57 városában középiskolás diákok ezrei álltak készenlétben, hogy amikor az óra delet üt, táncra perdülhessenek  az érettségiző társaikért. A fiatalok J. Strauss A  denevér című operettjének zenéjére járták a  francia négyest, a quadrille-t. Egymásba karolva térültek-fordultak  egyforma, Szemünk fénye a szemünk fényéért feliratú pólókban a diákok.  

A  fiúk zöld, a lányok rózsaszín felsőt viseltek. A produkciót  citromsárga esernyővel  színesítették. A műsorszámot kétszer táncolta el a félezer diák a közönség legnagyobb örömére. Néhány hét múlva derül ki, hogy sikerült-e idén is  megdönteniük a Guinness-rekordot a táncos lábú középiskolás fiataloknak.

A Quadrille Európa Táncfesztivált 2005-ben rendezte meg először a Szlovéniai Táncegyesület, akkor 17 ezer 060 diák táncolt francia négyest egy időben Európa-szerte. Tavaly 26 528 táncos lábú középiskolás   részvételével sikerült újra megdönteni a Guinness-rekordot szinkrontánc kategóriában.  



Szombathelyen több mint ötszáz  középiskolás diák vett részt a Quadrille Európai Táncfesztiválon Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!