Toplistás magyar bűnözőt kapcsolták le Pozsonyban

Pozsony/Budapest - A szlovák rendőrség elfogta Pozsonyban az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt, a Magyarországon többek között zálogházi sorozatrablás miatt körözött Varga Lászlót. A férfi a 23. helyen szerepelt az ORFK TOP 100 körözött listáján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kommandósok csütörtök délelőtt fogták el a magyar férfit a szlovák főváros Ruzinov városrészében, amint éppen egy edzőteremből távozott.



Varga László a 23. legkeresettebb személy volt az ORFK toplistáján

Az összesen 19 rendbeli rablással gyanúsított Varga László ellen európai elfogatóparancs volt érvényben. A rendőrség információi szerint egy olyan szervezett csoport élén állt, amely zálogházi rablásokra specializálódott: a férfi több társával együtt 2000 novemberének vége és 2001 augusztusa között 14 zálogfiókot rabolt ki.

2006 tavaszán három társával kifosztott egy budapesti családi házat, augusztusban pedig részt vett egy pénzszállító autó elleni támadásban a fővárosi MOM Park bevásárlóközpontnál. A rablás során az egyik biztonsági őr vállon lőtte Vargát, aki feltehetően súlyosan megsebesült. A rablók akkor mintegy 100 millió forintot zsákmányoltak.

Varga ezután menekült el az országból, és Szlovákiában kezdett bujkálni a magyar hatóságok elől. A rendőrség feltételezi, hogy szlovákiai bűnözői csoportok is segítségére voltak.

Varga elfogását a szlovák és magyar célkörözési egységek, népszerű nevükön a "fejvadászok" szoros együttműködése előzte meg - mondta el Martin Korch, a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: MTI, police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!