Torna Eb: Berki Krisztián aranyérmes lólengésben

Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon. Hidvégi Vid ugyanezen a szeren a negyedik helyen végzett.

MTI

Berki, a szer tavalyi világbajnoka - aki másodikként lépett a lóhoz - 15,625 pontot kapott gyakorlatára, ez két tizeddel jobb volt, mint amit a csütörtöki selejtezőben. A kvalifikációt követően a brit Louis Smith volt Berki egyik legnagyobb "kihívója", ám hibázott, így nem szólhatott bele a versenybe. A riválisok közül az olasz Alberto Busnari következett, aki szintén leesett, ekkor már biztos volt az érem Berki számára.
   
A sorban Hidvégi Vid következett, az előtte lévőkkel ellentétben ő nem remegett meg, 14,725 pontot kapott, amivel a harmadik helyre jött fel. Utolsóként a francia Cyril Tommasonét szólították, aki már az első mozdulatait elrontotta, és ekkor már tudni lehetett, hogy Berki lesz bajnok. A francia végül "bejött" a második helyre, így Hidvégi leszorult a dobogóról.

A 26 éves Berki 2005 (Debrecen), 2007 (Amszterdam), 2008 (Lausanne) és 2009 (Milánó) után ötödik alkalommal lett Európa-bajnok.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!