Továbbara is kell a nyelvvizsga a diplomához

A Parlament a Nemzeti Felsőoktatásról szóló Törvény elfogadása előtt módosította a nyelvvizsga-amnesztiára vonatkozóan részt, az engedményről az intézmények dönthetnek.

Bajdó Bettina

Azok a hallgatók, akik a záróvizsgát követő három éven belül nem teljesítik az előírt nyelvi követelményt, de ezt követően abszolválják az intézmény által szervezett nyelvi vizsgát, megkaphatják diplomájukat. Sok egykori hallgatót érint a változás, az elmúlt hetekben sokan érdeklődtek a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában, hogy megkaphatják-e a diplomájukat. Márkus Attila, a tanulmányi hivatal vezetője elmondta, hogy a törvény nem engedi el a nyelvvizsgát, csupán az államilag elismert vizsga lenne kiváltható az intézmény által szervezettel. Most arra várnak, hogy támpontot kapjanak a törvény alkalmazására. Az intézménynek ki kell alakítania saját álláspontját, szeptemberig van idejük a részletek kidolgozására. A rendelkezés egyébként azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2012/2013. tanévben tesznek záróvizsgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!