Tőzsér nyártól a Genoában folytatja

Négyéves szerződést kötött az olasz élvonalban szereplő Genoa labdarúgócsapatával Tőzsér Dániel, a belga bajnok Genk magyar válogatott középpályása, aki nyáron csatlakozik új együtteséhez.

MTI

   A 26 éves játékost képviselő menedzseriroda szombati tájékoztatása szerint Tőzsér szerződése az idény végén lejár a Genknél, így ingyen igazol új klubjához.
   
"Igen nagy volt a felhajtás körülöttem az elmúlt hetekben, így mondhatom, megkönnyebbülést érzek most, hogy pont került az átigazolási ügyem végére" - mondta Tőzsér. "Pályafutásom meghatározó időszaka a genki, és boldog lennék, ha egy újabb sikeres bajnoki szezon után hagynám el a klubot. Szeretném a játékommal meghálálni azt a szeretetet, amit a közönségtől kaptam."
   
A Köteles László kapust is foglalkoztató Genkkel ebben az idényben Bajnokok Ligájában szerepelt Tőzsér arról is beszélt, megnyugvással tölti el, hogy van ideje berendezkedni az olaszországi életre, mert noha hivatalosan csak július 1-től lesz a Genoa futballistája, a felkészülést már most elkezdi, belevág a nyelvtanulásba, ugyanis saját bevallása szerint abban az országban, ahol a taktikára igen nagy hangsúlyt fektetnek, elengedhetetlen a nyelvtudás.
   
"Az olasz stílus közel áll hozzám. Persze, ezt majd az idő mutatja meg, de azt tudom, hogy a Serie A-ban nap, mint nap bizonyítani kell. Az olasz élvonalban taktikailag érett játékosokra van szükség, a passzoknak kiemelt szerepük van, a középpályások feladata mozgatni a játékot, ez pedig az egyik erősségem" - mondta az előtte álló kihívásról Tőzsér.

Tőzsér négy idényt futballozott a Genkben, amely jelenleg hatodik helyen áll a bajnokságban, míg a Genoa kilencedik a Serie A-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!