Tragédia! Későn került kórházba a kórházi dolgozó

A 30 esztendős egészséges férfi a Markusovszky kórház dolgozója volt, halálát a H1N1 szövődményeként fellépő kétoldali tüdőgyulladás okozta. Megmenthető lett volna, ha hamarabb kerül kórházba, véli a szakember.

Bajdó Bettina

Újabb újinfluenzás beteg halt meg a megyében kedden reggel. A 30 éves, egészséges férfi a vírus harmadik halálos áldozata a megyében.

A 30 éves szombathelyi férfi a kórház dolgozója volt, s úgy tudjuk, hogy két hete influnezaszerű tünetekkel jelentkezett a háziorvosánál. Az orvos köhögéscsillapító gyógyszert írt fel a férfinek, majd hazaküldte. Mivel a panaszai nem szűntek meg, s továbbra is erősen köhögött, a férfi megvizsgáltatta a tüdejét is, ám újabb gyógyszerrel - Algopyrinnel - küldték haza az orvostól.

A férfi állapota rosszabbodott, ezért beszállították a Markusovszky kórházba. Lélegeztetőgépre került, ám életét nem tudták megmenteni, belehalt az újinfluenza szövődményébe, a súlyos, kétoldali tüdőgyulladásba.

A fiatalembert megvizsgáló orvos szerint, ha korábban kerül be a kórházba, meg tudták volna menteni az életét.

Dr. Schneider Ferenc, a Markusovszky kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa megerősítette, hogy kedden reggel elhunyt a kórház 30 éves dolgozója nagy valószínűséggel a H1N1-vírus szövődménye miatt.

- A férfit az ünnepek előtt vettük fel a kórházba - folytatta a főorvos - , felvételkor súlyos volt az állapota. - Géppel kellett lélegeztetnünk, ám az életét nem tudtuk megmenteni, belehalt a súlyos tüdőgyulladásba. Az egyébként teljesen egészséges fiatalember a kórház dolgozója volt, s bár ingyen megkaphatta volna a védőoltást, nem élt a lehetőséggel. Hogy hol fertőződhetett meg a vírussal, azt nem tudni.

Az osztályvezető főorvos hozzátette: igaz, hogy a férfi a kórházba kerülése előtt járt a háziorvosánál, ám azt nem tudni, hogy a szervezetében már akkor is benne volt-e a H1N1 vírus.

A Markusovszky kórházban átlagosan naponta két beteg kerül be tüdőgyulladással, ám nem minden esetben az újinfluenza vírusa felelős a betegségért. A kórházban jelenleg nincs életveszélyes állapotban egy H1N1-es beteg sem, egyiküket sem kell géppel lélegeztetni.

Elhunyt egy 93 éves őriszentpéteri férfi is
 
Kedden délelőtt megtudtuk, hogy egy 93 éves, őriszentpéteri férfi is elhunyt a kórházban a hétfői napon, s az ő szervezetében is kimutatták az újinfluenza vírusát.

Az idős férfi combnyaktöréssel került be a Markusovszky kórházba, s hétfőn tüdőgyulladásba halt bele. Az majd csak a boncolás után derül ki, hogy a tüdőgyulladás a sérülés vagy a H1N1-vírus miatt következett be.

A férfi egyébként egy hónappal ezelőtt megkapta a H1N1-elleni védőoltást. Ha az újinfluenzába halt bele, akkor ő a vírus negyedik megyei áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!