Tragédiák az utakon: kedd estétől heten haltak a balesetekben (Frissítve)

Körkép - Kedd estétől több súlyos baleset is történt az országban: Hajdú-Bihar megyében egy család mind a négy tagja életét vesztette, Nyúl határában vonattal ütközött egy személyautó, Makónál pedig buszba rohant és kigyulladt egy gépkocsi.

MTI

Halálra gázolt egy segédmotoros fiút a tehervonat

Tehervonat gázolt halálra egy segédmotorost Fülöpszállás és Csengőd között szerdán késő délután - tájékoztatta Both Ferenc, a MÁVINFORM sajtóügyeletese az MTI-t. A segédmotoros a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínre, s a tehervonat elgázolta. A szerelvény 3-400 méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot. A mozdonyvezető már csak a szerencsétlenül járt motoros kettévágott holttestére talált rá a vonat alatt.

 A baleset miatt Fülöpszállás és Csengőd között vonatpótló buszok szállították az utasokat - mondta Both Ferenc. Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: egy 13 éves fiú hajtott segédmotorjával a sínekre.

Az áldozat helyszínre érkező szülei fenyegetően léptek fel, és szóváltásba keveredtek a mozdonyvezetővel, de a rendőri felszólítás után nem fajult tettlegességig az incidens - tette hozzá a szóvivő. Közlése szerint a forgalom azóta már megindult a Budapest-Kelebia közötti vasútvonal érintett szakaszán.


Kerekes székes férfit sodort el egy személygépkocsi Siófokon

 Egy kerekes székkel közlekedő mozgássérültet ütött el egy személygépkocsi Siófokon a 7-es főközlekedési úton; a 69 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel. A férfi a kerekes székkel Széplak-felsőn a gyalogátkelőhely mellett próbált átjutni az út túloldalára, amikor a Zamárdi felől érkező gépkocsi elsodorta - számolt be a kedden este történt balesetről Karsay Kornél. Hozzátette: a mozgássérült férfi elmondása szerint azért nem a gyalogátkelőhelyen ment át, mert az nem volt akadálymentes.

Vonat személyautóval ütközött Győr és Pannonhalma között

Vonat személyautóval ütközött Győr és Pannonhalma között Nyúl község térségében szerdán. A kocsi vezetőjét kórházba szállították - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Kanzler Sándor ügyeletes elmondta: az autó egy sorompó nélküli földútról hajtott a vágányokra. Az arra közlekedő vonat nekiütközött a járműnek, s azt 200-300 méteren keresztül tolta maga előtt. Az autó sérült vezetőjét a tűzoltók kiemelték a kocsiból, s a mentők kórházba szállították. A Győrt Veszprémmel összekötő főút vasútvonallal párhuzamosan futó, a baleset által érintett szakaszán a forgalom szakaszosan, rendőri irányítás mellett halad a helyszínelés idején.

Tűzoltók, mentők szabadítják ki a sérültet, abból a személygépkocsiból, amely előzőleg eddig ismeretlen okból összeütközött Győr és Pannonhalma között Nyúl község térségében az arra közlekedő személyvonattal. 

Öt súlyos sérült a buszon: halálos baleset Kiszombornál 

Egy ember meghalt, öten súlyos, tizenegyen könnyű sérülést szenvedtek, amikor összeütközött egy személygépkocsi és egy helyi járatú autóbusz múlt éjszaka a 43-as főúton Kiszombornál - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Tuczakov Szilvána elmondta: az autóbusz egy kis ívű kanyarból hajtott ki, amikor előtte felbukkant a sávjába átsodródott személyautó. A buszsofőr nem tudta elkerülni az ütközést, amelytől a személyautó visszasodródott a sávjába és az útpadkán megállva kigyulladt. Az autóban egyedül utazó 39 éves makói férfi azonnal életét vesztette. A  lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani. 
 
Az ütközéstől az autóbusz a jobb oldali árokba csúszott, de nem borult fel. A busz vezetője nem sérült meg, de a jármű utasai közül öten súlyos, tizenegyen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. Egy súlyosan és két könnyebben megsérült utast Szegedre, míg a többieket Makóra szállították a mentők. A buszon csaknem harmincan utaztak.

A Makói Rendőrkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan közúti baleset okozása miatt indított vizsgálatot, a baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá az őrnagy.


Rendőr helyszínel egy összeroncsolódott személyautó mellett, amely előzőleg frontálisan összeütközött egy helyi járatú autóbusszal 2009. július 7-én éjjel a 43-as számú főúton a Csongrád megyei Kiszombornál. MTI Fotó

Teherautó gázolt halálra egy kerékpárost Somogyban

Életét vesztette egy kerékpáros, akit teherautó ütött el a Somogy megyei Szóládon - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel. A kerékpáros a pótkocsis járműszerelvény elé kanyarodott, a sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést - mondta el Karsay Kornél a kedden késő este történt balesetről.  A férfi a helyszínen életét vesztette - tette hozzá a szóvivő.

Meghalt egy négytagú család

A család negyedik tagja - egy 8 éves kislány - is meghalt abban a balesetben amely kedd este történt a 35-ös számú főúton, Hajdúböszörmény térségében. Egy család három tagja - az apa, az anya és a nagyobbik gyerek, egy 12 éves fiú - a helyszínen meghalt, a kisebbik gyermek életveszélyesen megsérült a kedd esti balesetben, amikor két autó összeütközött egy kereszteződésben - közölte a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője az MTI-vel.

A rendőrségi ügyeletes elmondta, hogy este fél nyolc után néhány perccel történt a baleset, amikor a 35-ös számú főút és a Balmazújváros-Hajdúnánás felé vezető alsóbbrendű út kereszteződésében az egyik személygépkocsi nem adta meg az elsőbbséget a magasabb rendű úton közlekedő autónak, és összeütköztek.
 
A vétlen gépkocsi vezetője könnyebb sérülést szenvedett. A másik autó három utasa a helyszínen meghalt, a negyediket, a kisebb gyereket mentőhelikopter szállította súlyos, életveszélyes állapotban a debreceni Kenézy Gyula Kórház traumatológiai osztályára.
 
Az osztály ügyeletese késő este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 8 éves kislányt többször próbálták újraéleszteni, de minden erőfeszítésük ellenére a gyermek belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!