Túszejtés egy wisconsini gimnáziumban

Viszonylag szerencsés véget ért egy több órás túszejtő akció hétfőn az Egyesült Államokban.

MTI

 Egy fegyveres diák túszként foglyul ejtette 23 társát és egy tanárát a Wisconsin állambeli Marinette egyik gimnáziumában.
   
Néhány órával később a rendőrök a túszokat sértetlenül kiszabadították, a 15 éves túszejtő azonban öngyilkosságot kísérelt meg. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy társait a túszejtő engedte szabadon, őt pedig őrizetbe vették.
   
Az incidens helyi idő szerint hétfő délután óra közben történt, amikor az egyik diák fegyvert rántott elő, és túszként sakkban tartotta társait, valamint az órát tartó tanárt.
   
Az épületet rendőri, illetve mentőegységek vették körül. A hatóságok tárgyalásokat kezdeményeztek a túszejtő diákkal Személyazonosságát ismerték, és  a szülőkkel is kapcsolatba léptek.
   
Néhány órával később a rendőrök behatoltak az osztályterembe, és a túszokat kiszabadították. A 15 éves túszejtő azonban öngyilkosságot kísérelt meg.

A hatóságok az elkövetőt kórházba szállították. Állapotáról semmit nem közöltek, és nem közölték azt sem, hogy mi lehetett tettének indítéka.
   
A diákok viszont arról számoltak be, hogy társuk depressziósnak tűnt, de - mint vallották - senkinek nem akart ártani. Elmondásuk szerint állandóan beszéltek hozzá, így próbálva nyugtatni őt.
   
Az elkövető 5 diáktársát mintegy 20 perccel a rendőri akció előtt kiengedte az osztályteremből, miután a mosdóba kérezkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!