Tűz a mátészalkai autótükörgyárban - kétmilliárd forint körüli a kár

Nyíregyháza - Kétmilliárd forint körülire becsülik a kárt a mátészalkai autótükörgyárban, ahol vasárnap pusztítottak a lángok egy 3.600 négyzetméter alapterületű csarnokban.

MTI

A tűzvizsgálat hétfőn megkezdődött, ami tisztázhatja majd a keletkezési okot - mondta Pernyák Sándor ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.
    
Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a tűz kívülről terjedhetett az épületre, s ezt szemtanúk vélekedése is erősíti.
    
Az igazgató tájékoztatása szerint a tűzoltók hétfőre virradó éjjel 2 órára végeztek a lángok teljes megfékezésével, de nap közben az utómunkálatok még feladatot adnak számukra.
    
Pernyák Sándor elmondta: a könnyűszerkezetes elemekből készült csarnok tetőszerkezete égett, középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.
    
Fluk Zoltánné, az autótükörgyár gazdasági igazgatója hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része cégük, a német Flabeg csoport másik mátészalkai telephelyén kap munkát. Ott emelt létszámmal indítottak műszakot, míg a munkások másik részét egyelőre szabadságra küldték.
    
A cégcsoport menedzsmentjének tagjai úton vannak Mátészalkára, s még hétfőn egyeztetnek a további termelési lehetőségekről.
    
Fluk Zoltánné közölte: a Flabeg cégcsoport hétfőn a megrendelőit is tájékoztatja arról, hogy rövid- és hosszú távon hogyan tudja teljesíteni a termékszállításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!