U17-es Európa-bajnoki selejtező: erős csoport, bizakodó magyar válogatott

Szombathely - Szerdán elkezdődnek az U17-es Európa-bajnoki selejtezők, melyet bizakodva vár a magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi edzője, Wilco van Buuren.

Vastag Nándor

Az U17-es Eb-selejtezők első fordulóját tavaly ősszel ugyancsak Szombathelyen játszotta a magyar válogatott, s akkor Zsivoczky Gyula együttese  soraiban a Szombathelyi Haladás hét játékosával  a csehek mögött, de a grúzokat és a bosnyákokat megelőzve második lett csoportjában, így továbbjutott. 

Az úgynevezett elitkör küzdelmeinek is Szombathely, valamint Bük ad otthont, ám a tét már jóval nagyobb, mert a négyesekből csak az első helyezettek lesznek tagjai a nyári nyolccsapatos Eb-döntő mezőnyének

A csoportunkban ráadásul Anglia, Portugália és Szerbia szerepel, tehát hatalmas csatákra van kilátás. Zsivoczky Gyula helyét közben a holland Wilco van Buuren vette át, s a holland szövetségi edző irányításával január vége óta heti rendszerességgel együtt gyakorolt a bő keret. A felkészülés múlt csütörtöktől a tatai edzőtáborban fordult célegyenesbe, de vasárnap óta már a vasi megyeszékhelyen tréningeznek az ifjú focisták.

- Elkezdtünk egy munkát, amit lépésről lépésre próbálunk megvalósítani: gyakoroltuk a taktikát, de a csapatot is igyekeztünk összekovácsolni. Szerintem jó úton járunk, és remélhetőleg a mérkőzéseken ezt be is bizonyítjuk  - tudtuk meg Wilco van Buurentől.

- Tény, erős csoportba kerültünk, de azért dolgoztunk keményen, hogy megszerezzük az első helyet. Az esélyekről nehéz bármit mondani: az angolok harcos focit játszanak, a portugálok technikásak, a szerbek pedig nagyon szervezettek. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de sok szombathelyi játékos van a csapatban, tehát számítunk a helyi közönség buzdítására is - tette hozzá az edző.



Wilco van Buuren magyarázza a taktikát tanítványainak   Fotó: Horváth Csaba

Úgy érzem, hogy az elmúlt nyolc hétben erősebb lett a csapat  mondta Skriba Máté, aki ősszel alapembere volt a válogatottnak.  De kialakult egy nagyon jó közösség is, amiből csak profitálhatunk a mérkőzéseken. A szerdai napot már nagyon várjuk, mindenki tétmeccset akar játszani végre. Erős a csoport, de a célunk nem is lehet más, mint a továbbjutás, mindent megteszünk majd a sikerért.

Wilco van Buuren a 20 fős keretet várhatóan kedden szűkíti 18-asra. A válogatottban egyelőre a Szombathelyi Haladás hét játékosa szerepel: Tar Krisztián, Nagy Bálint, Farkas Márk, Kalász Milán, Kovács István, Gyurján Bence és Skriba Máté.

A torna programja:

Szerda: Bük, 14.30: Anglia-Portugália. Szombathely, 18.00: Magyarország-Szerbia. 

Péntek: Bük, 14.30: Anglia-Szerbia. Szombathely, 18.00: Magyarország-Portugália 

Hétfő: Bük, 17.30: Portugália-Szerbia. Szombathely, 17.30: Magyarország-Anglia. 

(A mérkőzések megtekintése ingyenes.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!