Ügyvédi irodát akartak kirabolni Budapesten

Egy budapesti belvárosi ügyvédi irodát akart kirabolni két férfi, ám a járókelők segítségével sikerült őket még a helyszín közelében elfogni.

MTI

A két férfi csomagkézbesítés ürügyén csengetett be az irodába, és amikor az alkalmazott kinyitotta az ajtót, a nőt fellökték. A zajra az iroda egy másik női alkalmazottja is felfigyelt, és segítségért kiáltott. A támadókat meglephette, hogy a lakásban többen vannak, ezért elszaladtak.

A két nő azonban az utcára is követte a menekülő rablókat, kiabálásukra többen is a segítségükre siettek. A járókelők, valamint egy közeli üzlet tulajdonosa végül feltartóztatták mindkét férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A rendőrök az elfogott férfiak ruházatát és csomagját átvizsgálták, ennek során sokkoló, paprika spray, véső, zsebkés, csavarhúzó, gyorskötöző és ragasztószalag került elő.

A rendőrség mindkettejüket - a 37 éves magyar, valamint a 45 éves jordán-magyar kettős állampolgárságú férfit - őrizetbe vette; ellenük rablás kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!