Új háziorvosi rendelőt alakítanak ki Pornóapátiban

Az Új Széchenyi terv támogatásával megkezdődött az orvosi rendelő és a védőnői helyiség kialakítása Pornóapátiban. Ezentúl mozgássérültek és babakocsival érkezők is bejuthatnak.

Tersztyánszky Krisztina

A településen eddig a körjegyzőségi épület emeletén működött a háziorvosi rendelő és a védőnői tanácsadó. A betegeknek önálló vizesblokk sem állt a rendelkezésükre. Ezért pályázott az önkormányzat a Nyugat-Dunántúli  Regionális Operatív Program keretében az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, ahol a projekt kilencven százalékos támogatást nyert.

A több mint harmincmillió forintos beruházás költségeinek tíz százalékát az önkormányzat saját erőből finanszírozza. Az új háziorvosi rendelőt és védőnői helyiséget a szükséges szociális helyiségekkel együtt egy földszinti, mintegy száz négyzetméter alapterületű, használaton kívüli szolgálati lakásból alakítják ki.

Az épületet kompletten felújítják, akadálymentes bejáratot képeznek ki. A két rendelőn kívül váró, öltöző és vizesblokk is helyet kap benne. A projekt részeként a rendelőt új bútorokkal és orvosi eszközökkel is ellátják. A felújítást követően az orvosi várón keresztül a polgármesteri hivatal akadálymentes megközelítésére is lehetőség nyílik.

A felújítás után az emeleti részen felszabaduló helyiségeket a körjegyzőség veszi használatba. Az átalakítást már megkezdték, a kivitelezés befejezési határideje augusztus 31. A helyiségek berendezése után a betegek várhatóan már az ősszel birtokba vehetik az akadálymentesített, korszerű rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!