Új játszóteret adtak át Náraiban

Vasárnap ünnepélyes keretek között adták át Náraiban az új játszóteret. A 14,1 millió forintos beruházás az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósulhatott meg.

Kósa Tamás

Stifter Attila, a Nárai Szépítő Közhasznú Egyesület elnöke még a község polgármestereként kezdeményezte   egységes faluközpont kialakítását egy központi játszótér és közpark megépítésével. Az egyesület  tagdíjakból és támogatásokból a beruházást nem tudta tető alá hozni, pályázatot nyújtottak  be és nyertek több mint 14 millió forintot.

Ebből a Szépvölgy lakóparkban EU-szabványos játszóteret tudtak építeni. A 3800 négyzetméteres, füvesített parkban 400 cserje, 110  négyzetméter térkövezett sétány, két kombinált játéktorony, kettes hinta, mérleghinta, két rugós játék, homokozó, hat pad, szemetes és kerékpártároló is épült. Ősszel további 25 fát ültetnek. 

Az egyesület számít az önkormányzat támogatására is, tervezik egy ivókút telepítését, a terület megvilágítását, és a későbbi fenntartási költségekhez is szeretnék, ha hozzájárulna a település, hiszen a játszótér az egész falué.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!