Új menetrend a Vasi Volánnál

A Volán Társaságok 2009/2010. évi hivatalos autóbusz-menetrendje december 13-án (vasárnap) lép hatályba, és 2010. december 11-éig lesz érvényes.

Varga Nóra

Az elmúlt menetrendi ciklus alatt jelentkező utazási igények teljesítésével a Vasi Volán  Zrt. idén sem várta meg a decembert, hanem  év közben a  négy alkalommal elvégzett   alkalmanként 14 napos  teljes körű utasszámlálás adataira támaszkodva végezte el a módosításokat.

A Volán Társaságok 2009/2010. évi hivatalos autóbusz-menetrendje  december 13-án (vasárnap) lép hatályba,  és 2010. december 11-éig lesz érvényes.

Ebben az évben  kilenc  alkalommal kezdeményezték a  menetrend-módosítást a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Közlekedési Szolgáltatások Főosztálya felé. A   Szombathely-Rohonc útvonalon  új járatokat  indított a Volán, ebből  három  járatot a  belföldi forgalom előtt  is megnyitottak, amelyekkel  az ausztriai település oktatási intézményeibe járó tanulók könnyebb és kényelmesebb utazását biztosítják.

A Vasi Volán működési területén egy vasútvonal,  a Körmed-Zalalövő között közlekedő járat  szűnt meg, a vonat pótlására munkanapokon közlekedő két  járatpár busz közlekedtetését rendelte meg a szakminisztérium.

A helyközi menetrendváltozással együtt a négy vidéki város   Bük, Kőszeg, Körmend és Sárvár  helyi járatának felülvizsgálata is megtörtént. Az autóbusz-menetrendeket módosítani csupán  a változó vasúti menetrend  miatt volt szükséges. Idén a büki  helyi járatos autóbuszok indulási időpontjai változtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!