Újabb bombapara Kecskeméten

Nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek abban a bombának látszó dobozban, amelyre egy helyi lakos figyelt fel kedd hajnalban Kecskeméten, a Kerkápoly utca végén található parkban.

MTI

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt talált egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen. Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek a kiérkezéséig a park területét lezárták.
   
Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzszerészek a helyszín lezárása után szétszerelték a szerkezetet, de abban robbanóanyagot nem találtak; a környék lezárását a rendőrség ezt követően megszüntette. Előzőleg öt ház lakóit arra kérték, hogy maradjanak bent és tartsák zárva az ablakokat, kitelepítésre nem volt szükség - tette hozzá.
   
Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán: egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítése után a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették. Ez erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények szerint a csőben robbanószer nem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!