Újfajta vasúti kocsik a GYSEV vasi szakaszán

VN - Hétfőtől újfajta személyszállító vasúti kocsikat állít hadrendbe a GYSEV. A kényelmes szerelvények a Sopron-Szombathely, valamint a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalakon közlekednek. Megjelenésükkel módosul a Graz felé tartó vonatok menetrendje.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kényelmes, összenyitható ülések, tágas terek, nagy ablakok, tiszta belső - ezek jellemzik a GYSEV által augusztus 3-ától közlekedtetett újfajta vasúti kocsikat. Az eddig Ausztriában közlekedett, de, Magyarországon is ismert kocsikat a GYSEV felújította, hétfőtől pedig a Sopron-Szombathely, valamint a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalakon közlekedteti.



Fotó: kisalfold.hu

Az új zöld-sárga vasúti kocsik megjelenésével módosul a graz-i vonatok menetrendje is. Jelentős változás, hogy Szentgotthárdon az Ausztria felé továbbutazó utasainknak át kell szállniuk.

A GYSEV a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalak felújításáig és villamosításáig tervezi a személykocsikat közlekedtetni. A felújítás után új beszerzésű, villamos motorvonatokkal kívánják a személyszállítást lebonyolítani.

A menetrendváltozásról a GYSEV állomási pénztárainál, az információs pultoknál, a www.gysev.hu internetes oldalon, valamint a GYSEV +36 (99) 517-212-es információs telefonszámán kaphatnak bővebb információt az utasok. 

Forrás:gysev.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!