Ünnep a susogó nyír alatt - Weöres Sándor születésnapjára emlékeztek

Csönge - Weöres Sándor születésnapjára emlékeztek szombaton a költő emlékházánál. A környékbeli településeken kívül Pápáról, Budapestről is érkeztek versmondó diákok.

Nagy Ildikó

Susogó nyírfaágak alatt, Weöres Sándor szobrát körbeállva emlékeztek az 1913. június 22-én született költőre Csöngén szombaton délelőtt. Immár hagyomány, hogy a születésnap környékén ifjú versmondók idézik meg a szombathelyi születésű, csöngei gyökereire mindig büszke költő szellemét.

Húsz éve, hogy nincs köztünk Weöres Sándor, ám szombaton délelőtt  úgy  tűnt, a csöngei emlékház udvarán felhangzó versei révén  ő is ott volt az ünneplők között. 

A vendégeket Baranyai Ernő, Csönge polgármestere és dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna, a rendezvény szervezője köszöntötte. Jöttek versmondók Csöngéről, Ostffyasszonyfáról, Vönöckről, Szombathelyről, Pápáról,  Budapestről, és dr. Fűzfa Balázs Csöngén táborozó egyetemista diákjai is műsorral készültek. 



Verseivel emlékeztek a ma 96 éve született Weöres Sándorra  Fotó: Benkő Sándor

Dr. Fűzfa Balázs mellett dr. Bokányi Péter, az Életünk főszerkesztő-helyettese méltatta a versmondó találkozót. A verselő diákok közül Tegyi Kornél, a pápai Weöres Sándor Általános Iskola, Kovács Georgina, a vönöcki iskola, Süle Zsófia, a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola, valamint Filippi Mátyás, a budapesti Weöres Sándor Gimnázium diákja kapott oklevelet.

Az emlékháznál megtartott versmondó találkozó után az óvodában játszóházzal, sárkányrajzolással folytatódott az ünnepség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!