Unokáink sem fogják látni: kitüntették Rádayt, majd megszüntették a műsorát

Bár munkáját a Magyar Televízió elismeréssel díjazta, megszűnik Ráday Mihály szerkesztő városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni. Ráday Mihály hétfőn azt mondta: a televízió úgy adott neki oklevelet, hogy ez egyben a nyugdíjazását és a műsorának megszűnését jelenti.

MTI

"Én ezt a műsort fontosnak tartottam, és nemcsak én, hanem mások is" - tette hozzá. Úgy gondolja, hogy határon innen és túl hasznos volt az épített örökség megóvására való felhívás, ezért sajnálja, hogy nem folytathatja, de bízik abban, hogy a döntést megváltoztatják.

A Magyar Televízió hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke a Magyar Televízióért Díjjal köszönte meg Ráday Mihály több mint négy évtizedes tevékenységét, valamint a három évtizeden keresztül sugárzott városvédő műsorát.

A Kossuth-díjas Ráday Mihály korábban, negyed századon át, főként játékfilmek és tévéjátékot operatőre volt. Az operatőr-rendező-szerkesztő-műsorvezető-művészettörténész Unokáink sem fogják látni című városvédő műsorát harminc évvel ezelőtt sugározta először a Magyar Televízió; a műsor és Ráday Mihály neve eggyé vált az örökségvédelem ügyével. 

Az Unokáink sem fogják látni sorozat csaknem 250 adásában a televíziós szakember megmentett belvárosi bérházat, műsort készített a televízió Szabadság téri székházáról, felkutatott és védett fürdőket, templomokat, kastélyokat, síremlékeket is. Ő alapította a Budapesti Városvédő Egyesületet, majd később létrehozta a Város- és Faluvédők Szövetségét és a Nemzeti Panteon Alapítványt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!