Utcát tisztítottak a hajléktalanszálló lakói

Önkéntes munkát végeztek a múlt hétvégén a Zanati úti hajléktalanszálló lakói. A Sas utcát tisztították meg a szeméttől, tizenöten dolgoztak.

Nagy Ildikó

- Úgy van, azt is írják meg, hogy nem csak a segítségre várunk, hanem ha kell, segítünk is - kommentálta a múlt szombati munkát a Zanati úti hajléktalanszálló egyik lakója.

A Sas utcában élők  jelezték, hogy szemetes az utca, a hajléktalanszálló lakói pedig önként felajánlották, hogy lapátot, seprűt ragadnak. Mivel hétköznapokon sok autó parkol az egyirányú utca bal szélén, csak munkazüneti napon volt értelme lkezdeni a munkát. A szálló lakói már reggel hét órakor seprűt, gereblyét és lapátot ragadtak, és délig meg sem álltak. Illetve csak néhányszor, és akkor is  csupán egy-egy kávé erejéig.

Az önkéntes munka során 89 zsák szemetet szedtek össze az utcában, és egy fuvarra való letört ág is a platóra került. Az önkéntes szemétszedők kidobott televíziókat is találtak az utcán.

A munka után sem széledtek szét: az előző nap vásárolt húsból gulyást készítettek, amit később együtt fogyasztottak el.

A hajléktalanszálló lakói büszkén mesélték, hogy szinte mindegyiküknek van állandó vagy alkalmi munkája: sokan közülük építkezéseknél segédkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!