Útvita: birtokvédelmet és rendkívüli intézkedést kért a Farbax Kft.

A szombathelyi telephelyéhez vezető út miatt aggódó Farbax Kft. a város aljegyzőjétől és az illetékes bíróságtól kért és vár rendkívüli jogi intézkedést.

Nagy Ildikó

Korábban beszámoltunk a Farbax Kft. és a szomszéd terület tulajdonosa közötti vitáról. A keszthelyi  ingatlanhasznosító cég - amelynek a területén vezet át az egyetlen, a Farbaxhoz vezető út - bérleti díjat szeretne kérni a Farbax Kft-től, amiért az használja az utat.

Közölte: ha a cég nem fizet, lezárja az utat. A keszthelyi cég azonban miután a Farbax a nyilvánossághoz fordult  meggondolta magát, és mégis beengedi a Farbax telephelyére érkező járműveket. A Farbax Kft. vezetői azonban nem nyugodtak.

- Bár a közvélemény bevonása jobb belátásra bírta a keszthelyi ingatlanhasznosító cég vezetőit, szükségünk lesz a hatóságok védelmére a zavartalan átjárás biztosítása miatt. Sajnos nem tudjuk kizárni, hogy a hatóságok beavatkozása nélkül nem fog-e a jövőben ismét ellehetetlenedni telephelyünk megközelítése. Ezért a szombathelyi aljegyzőtől birtokvédelmet, az illetékes bíróságtól pedig rendkívüli intézkedést kért a Farbax Kft. A közelmúltban, az ingatlanhasznosító cég képviselői nem jelentek meg a szolgalmi jog alapítása iránt indított perben tartott bírósági tárgyaláson, és a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértők által kitűzött helyszíni szemlét sem lehetett miattuk megtartani, mert a szakértőktől új időpontot kértek - olvasható a Farbax közleményében.

Baló József,
a keszthelyi cég projektmenedzsere nem kívánt nyilatkozni, mondván: szabadságon van, és nem ér rá nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!