Vádemelés a kegyetlen taktaharkányi gyilkosság ügyében

Lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek az iratokat a tavaly áprilisi taktaharkányi gyilkosság ügyében a rendőrség.

MTI

A 33 éves férfi a rendőrség álláspontja szerint különös kegyetlenséggel ölt meg egy 23 éves nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányban az elmúlt év áprilisában - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
   
A rendőrségre 2010. április elején tettek bejelentést, hogy eltűnt egy 23 éves taktaharkányi nő, aki hajnalban elindult dolgozni, de már a vonatra sem látták felszállni, a munkahelyén nem jelent meg, és este sem érkezett haza - ismertette Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Az ügyet kezdetben közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálták, ám időközben bűncselekményre utaló gyanú merült fel, amelynek alapján őrizetbe vettek egy 33 éves helybéli férfit, aki beismerte tettét.
   
Kihallgatásakor elmondta: csak bántalmazni akarta a fiatal nőt, de amikor az meglátta őt, felkiáltott, emiatt többször megszúrta. Ezután hazament, és egy talicskával tért vissza, amellyel áldozatát egy nádas területre vitte, és ott hagyta. Másnap egy kézikocsival visszatért, és a holttestet elvitte a csaknem két kilométerre lévő legelőn található használaton kívüli kúthoz, amelybe beledobta.
   
A bűncselekmény elkövetésének okát a férfi azzal magyarázta, hogy a lány évekkel korábban visszautasította közeledését - mondta Dobi Tamás, hozzátéve: a rendőrség lezárta a nyomozást, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal megküldte az iratokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!