Választás, iwiw, Jobbik, Daróczi, Orbán - ezekre keres a magyar

Választás, Daróczi Dávid, adóbevallás, Orbán Viktor, Jobbik, játék, iwiw, youtube. Csak néhány azok közül a kifejezések közül, melyre az elmúlt hónapokban a netezők kíváncsiak voltak hazánkban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ez elmúlt  három hónap legnépszerűbb magyar keresőszavai között rengeteg találat érkezett a „választás”, illetve a „választás 2010” kifejezésre – derül ki a Google keresési analíziséből, mely azt is megmutatja, hogy a keresésben a Fejér, a Zala, valamint a Békés megyében élőkhöz  voltak a legaktívabbak.

Orbán Viktor a netezőknél legyőzet  Gyurcsány Ferencet, előbbire ugyanis többen kerestek, míg a pártok tekintetében a Jobbik, Fidesz, MSZP a keresési sorrend.

A toplistás keresések között találjuk a nemrég elhunyt Daróczi Dávid nevét is, de az „adóbevallás” is az élmezőnyben végzett.

Az „érettségi” szóra való keresések száma növekvő trendet mutat, hasonlóan a „minimálbér 2010” és a „lakáshitel-kalkulátor”-hoz. Ám semmi sem veheti fel a versenyt az összesített toplista első három helyén szereplő „játékok”, „iwiw”, illetve „youtube” kifejezéssel.

Úgy tűnik, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében játszanak a legtöbbet, s az iwiwre is innen érkezett a legtöbb keresés, míg a  „youtube”-ot Békés megyében keresték a legtöbben.

Az összesített legnépszerűbb magyar keresőszavak középmezőnyében található még a „tv”, a „torrent”, a „szótár” és a „freemail”, valamint a „térkép” szó is, míg a szabadidős tevékenységeken belül a legtöbben a YouTube-ra, dalszövegekre, zenékre és filmekre kíváncsiak, de tarolt az „oscar 2010” és a „facebook” szó is.

Az internet alkategóriában a legtöbben a „freemail”, „msn” és a „gmail” szóra kerestek, de a Google keresőmezőjébe sokan írták magát a „google” szót is – áll a Világgazdaság honlapján.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!