Vancouver 2010: eltemették az elhunyt grúz szánkóst

Örök nyugalomra helyezték szombaton hazájában Nodar Kumaritasvili grúz szánkóst, aki a múlt pénteki edzésen szenvedett halálos kimenetelű balesetet a vancouveri téli olimpián.

MTI

A 21 esztendősen elhunyt sportoló temetésére szülőhelyén, a fővárostól 170 km-re található Bakurianiban került sor, ahol a közeljövőben egy róla elnevezett szánkópálya épül. A gyászszertartáson több ezren vettek részt, köztük Miheil Szaakasvili államfő is.

A megszólaltatott hozzátartozók és barátok a búcsúztatás alkalmával is elmondták, hogy szerintük nem volt teljesen biztonságos a vancouveri pálya, s közülük többen a szervezőket is éles kritikával illették, amiért azok az elhunyt sportolóra hárították a felelősséget.

"Mit mondhatnék? A család összeomlott. Egy azonban biztos, a baleset nem Nodar hibájából történt" - nyilatkozott a francia hírügynökségnek, Davit Kumaritasvili, az elhunyt sportoló apja.

"Azt állítom, és ezt a véleményemet osztja az egész szánkós társadalom, hogy ha a pálya oldalfala az adott helyen magasabb lett volna, Nodar ma is velünk lenne" - jelentette ki Feliksz Kumaritasvili, a versenyző nagybátyja, egyben a helyi szánkószövetség elnöke.
 
Kumaritasvili a február 12-én 145 km-es óránkénti sebességgel száguldva kirepült egy kanyarban a pályáról, és egy oszlopnak csapódott. Helikopterrel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!