Városi bál: Gönczi Gábor bebizonyította, hogy Elvis él! (képgalériával)

<b>Szombathely</b> - Amíg Fenyő Miklós a egy közeli szórakozóhely művésznőit emlegette, addig Hauser Filip bemondta az all-in-t, a tévés Gönczi Gábor pedig a Királyt utánozta. És arról még nem is szóltunk, hogy a Pásztor Csárda vezetője főzőtanfolyamra szóló utalványt nyert. Ez volt a városi bál 2009-ben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mivel manapság minden portál foglalkoztat party-szakértőket, ezért igyekeztünk a virtuális trendhullámot egy szintén képzeletbeli szörfdeszkával meglovagolni, így dupla létszámmal vonultunk fel a szombathelyi városi bálra, hogy kellőképpen celeb-központúra hegyezhessük a tudósítást.



Bálozókban idén sem volt hiány Fotók: Szendi Péter

Elsőként városunk polgármesterével, dr. Ipkovich Györggyel váltottunk pár mondatot, aki lelkünkre kötötte, hogy feltétlenül emlékezzünk meg a pénteki színházi bemutatóról. Két okból kifolyólag: saját színháza van Szombathelynek, továbbá ritkán fordul elő, hogy vígjátékról könnyes szemekkel jönnek ki az emberek – ez utóbbi valószínűleg az előbbinek a folyománya, és ezennel eleget is tettünk a szívélyes felkérésnek.

Fenyő Miklós addig nem lépett fel, amíg nem látta Halmosit

Amíg a tisztelt publikum az Isis Big Band zenéjére gyülekezett, addig további fontos információk birtokába jutottunk. Kiderült, hogy az első fellépő Fenyő Miklós, rögtön nagy betűkkel véste fel magát a szombathelyi legendák falára (ami ismét csak virtuálisan létezik, de jó nagy lehet). A magyar rock and roll atyja és ikonja ugyanis a Kismackó nevű egységben átkapcsoltatta a televízió-készüléket a Eurosportra, hogy megnézhesse a meccset. Sajnos, bennfenntes informátorunk egyéb részletekkel nem szolgált, így csak sejtjük, hogy Fenyő Miklós angol bajnokira volt kíváncsi, az időpontból adódóan a Hull-Arsenal találkozóra vetett szemet. És mivel a Hullban játszik Halmosi Péter, rögtön össze is ütöttünk egy munkacímet: Fenyő Miklós addig nem lépett fel, amíg nem látta Halmosit.



Tapsvihar fogadta Fenyőéket, meg persze a többi fellépőt is

Majd dr. Ipkovich és Grünwald Stefánia, az AGORA Kulturális Központ vezetője megnyitották a bált, utánuk pedig a Galaxy Rock and Roll Club táncosai következtek. Előbb saját maguk nyomtak fergeteges műsort, végezetül a tisztelt publikum kiválasztott tagjait bevonva próbálták emelni az előadás színvonalát – maradjunk annyiban, ők mindent megtettek, hogy három és fél perc alatt Travoltát és Travoltánét faragjanak a felkért hölgyekből és urakból.

Fenyő megrockabilliztette az Amico művésznőit

Addigra a magyar rock roll alapembere is átért a Kismackóból és mindjárt eljátszotta a Fenyő nélkül nincsen karácsony című számot, ha valaki nem értette volna az alappoént, annak a művész úr elmagyarázta. Aztán már nem is hagyta leülni a közönséget, a beszámolókban ilyenkor olvasható: a hangulat a tetőfokára hágott fordulat – vizuálisan erős személyek el is képzelhetik, ahogy a báli hangulat mínusz három fokban megmássza a Művelődési és Sportház tetejét. Mindeközben Fenyő Miklós többször emlegette a péntek estét és az Amico nevű helyet – vagy legalább is úgy hangzott, hogy arról beszél. Mondanivalójába mélyebben nem akartunk belegondolni, és nem tudjuk, hogy így történt-e egyáltalán, mindenesetre újabb munkacímmel álltunk elő: Fenyő megrockabilliztette a Ciao Amico művésznőit – amiben az a jó, hogy erre mindenki rákattan, mert fogalma sincsen, hogy milyen írás következik utána.



Gyors vagy lassú, szinte mindegy volt

Hauser Filipet különösen segítette az erő a bálban

A rock and rollt a pókerteremben hevertük ki – idén hiányzott a tavalyi versenyben taroló Jordán Tamás. A nehézsúlyt ezúttal Hauser Filip, a szombathelyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője képviselte. Mecsoda játékos, mecsoda játékos, mondhatta volna Korda György hivatásos szpíker és Klárika-szakértő, Hauser úr ugyanis vélhetően nem először ült a zöld asztalnál, ráadásul az erő is brutálisan vele volt a szombat estén. Bár a fináléig sikerült elvergődni vele, azonban a nagy Jedi-összecsapás elmaradt, ugyanis a Zséda-koncert miatt egyre hevesebben reklamáló hölgykísérők miatt vak, játék nélküli all-in-ben egyeztünk ki, ami ugyebár felér egy fej vagy írás feladvánnyal. Mivel ellenfelünknek némileg jobb lapot pakolt ki az osztó, ezért a Hauser Filipet különlegesen segítette az erő a bálban szalagcímmel vigasztaltuk magunkat.

Gönczi Gábor Szombathelyen bizonyította be, hogy Elvis él!

Zsédát a fentiek miatt akkor láttuk és hallottuk, amikor a publikum már teljes egyetértésben ropta. Az énekesnő után (és előtte) a Smile zenekar komoly erőket felvonultató (fúvósszekció, két énekesnő, gitárosok) formációja játszott. A csapat énekese Gönczi Gábor, az RTL Klub műsorvezetője és hivatásos ceremóniamester – keményen levezényelte a hajnalig tartó mulatságot. Két momentumot érdemes kiemelni az egyébként full profi bulizenekar ténykedéséből. Gönczi úr körülbelül tizenöt perces betétszámát, amikor is Elvisként tombolt a közönség soraiban, illetve a hajnali ébresztő/búcsúztató rockbetétként elzúzott Highway to Hell nevű AC/DC örökzöldet. Mindenesetre a frontember is kiérdemelt egy szalagcímet: Gönczi Gábor Szombathelyen bizonyította be, hogy Elvis él!

A hajnali három óra magasságára bulvár és celeb kommandónk kimerült a társasági élet tényfeltárásában, illetve a közönség is szépen szállingózni kezdett hazafele. A ruhatár környékén még belebotlottunk Szabó Péterbe, a Pásztor Csárda vezetőjébe, aki büszkén mutatta meg tombolanyereményét, egy főzőtanfolyamra szóló utalványt, és elárulta, valószínűleg az étterem séfjének szignálja ki az ajándékot.



Gönczi Gábor zenekara pörgette a hangulatot

Ide kattintva tekintheti meg a városi bálról készült képgalériát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!