Vasi Világkupa-aranyak a kick-box versenyen

Szeged - A hagyományos szegedi kick-box Világkupa versenyen kitettek magukért a vasi versenyzők. Öten aranyérmesek lettek, de ezüstöt és bronzot is szépen gyűjtöttek.

Vastag Nándor

A háromnapos versenyen 22 ország mintegy 800 kick-boxosa vett részt, a népes mezőnyben a vasi színeket négy egyesület 20 fővel képviselte. A legnagyobb küldöttsége a KondorKicsi a semi-contact (-89 kg) negyeddöntőjében kemény meccsen 9:8-ra nyert cseh riválisa ellen, majd a fináléba jutásért csepeli vetélytársát hosszabbításban múlta felül (15:12). A döntő kicsit könnyebben alakult, a szintén csepeli Vágvölgyi Pétert 11:6-ra győzte le. Koszogovits Mihály tanítványa lightban (-79) is első lett, egy lengyel kick-boxos után az ukrán Ivan Pladovot is 3:0-ra verte. Marton Klára (-60) két ezüstérmet szerzett. 

A semi fináléban orosz ellenfelétől 9:6-ra kapott ki, míg lightban szemsérülés hátráltatta, így a tököli Wágner Vivien föléje kerekedett (2:1). A juniorkorú Verhás Bence (-57) a csepeli Veres Richárdtól kikapott az elődöntőben, s harmadikként végzett. Az utánpótlás többi tagja is jól teljesített. Kadett I. semiben Verhás Olivér (-37) három győzelemmel jutott a döntőbe, ahol a budapesti Rohonci Jenőnél 5:2-re bizonyult jobbnak. Kadett II-ben Farkas Ádám (69) semiben a döntőben szenvedett vereséget, ám lightban három sikerrel söpörte be a Világkupa-elsőséget. 

A Dancsó Zoltán és Marton Klára által edzett versenyzők közül a gyermekeknél semiben Szász Krisztofer (-28), a junioroknál lightban Szép Adrienn (-55) gyűjtött ezüs-töt. Kadett II-ben Varga Martin (-47) mindkét szabályrendszerben bronzot szerzett, míg Király Zsófia (-55) semiben, Papp József (-69) lightban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A csapatversenyben is lett egy Controll-ezüst, a Varga Martin, Farkas Ádám, Király Zsófia és egy esztergomi versenyző alkotta gárda egy szlovák négyest legyőzött, majd a fináléban a szegediektől kikapott. A Kopula Classic KBC négy indulójából Wappel Tibor végzett az élen. A semi 94 kilóban a Mayer Gábor edzette kiválóság a beremendi Juhász Gergő 11:6-os legyőzésével jutott a döntőbe, ott a szegedi Varga Zsolt bordasérülés miatt az első menetben feladta a küzdelmet. 

Light-ban Pődör Csaba (94) a beremendi Smajlovics Dzsevadtól 3:0-ra kikapott a fináléban, Rafai Ernő semiben (-94) egy lengyelt 12:8-ra vert, utána az aranymeccset egy olasszal szemben 12:4-re elvesztette. A Castrum SEC-Dinamica SE képviseletében Dancsecs Bojána (-65) remekelt. Andorka Imre tanítványa semiben egy lengyel és egy cseh rivális magabiztos legyőzésével (12:4 és 8:4) lett első; a súlycsoportok nélküli Grand championban két nyertes meccs után a csepeli Minda Zsófia állította meg, bronzérmet szerzett. A Skorpió SE-ből (felkészítő Takács Tibor) Nagy Gergő (-63) kadett II. semiben ezüst-, lightban bronzérmet gyűjtött, kadett I. semiben Császár Levente (-37) 3. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!