Vereséggel búcsúzott a Debrecen a Bajnokok Ligájától

Hatodik, utolsó csoportmérkőzését is elvesztette a Debrecen labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, miután szerda este 4-0-ra kikapott a francia Olympique Lyon otthonában. A piros-fehérek így szerzett pont nélkül búcsúztak az elitligától.

MTI

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

Olympique Lyon (francia)-Debreceni VSC 4-0 (3-0)
Stade Gerland, 37 ezer néző, v.:
Florian Meyer (német)
gólszerzők: Gomis (25.), Bastos (44.), Pjanic (59.), Cissokho (76.)
sárga lap: Ramos (39.)

Olympique Lyon: Hugo Lloris - Anthony Reveillere, Cris, Jean-Alain Boumsong, Aly Cissokho - Sidney Govou (Miralim Pjanic, 29.), Jean Makoun (Kim Kallström, 73.), Maxime Gonalons, Cesar Delgado - Michel Bastos, Bafetimbi Gomis (Lisandro Lopez, 67.)

Debreceni VSC: Djordje Pantic - Bodnár László (Bernáth Csaba, 52.), Mészáros Norbert, Mirsad Mijadinoski, Laczkó Zsolt - Czvitkovics Péter, Szélesi Zoltán, Luis Ramos (Kiss Zoltán, 57.), Varga József, Szakály Péter (Feczesin Róbert, 75.) - Adamo Coulibaly

 17. perc: Czvitkovics szabadrúgása suhant el a lábak között, de Lloris nagy bravúrral szögletre mentett.
 21. perc: Bastos szabadrúgását Pantic csak kiütni tudta, a kipattanót Makoun a hálóba lőtte, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.
 25. perc: Govou lövését Pantic védte, de a kipattanót Gomis 8 méterről az üres kapuba lőtte (1-0).
 44. perc: Pjanic távoli szabadrúgása irányt változtatott egy debreceni játékoson, a labda az ötös bal sarkán egyedül álló Bastos elé került, ő pedig nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

 48. perc: Gomis remekül hozta magát helyzetbe, betört a 16-oson belülre, majd a jobb alsót vette célba, de Pantic hárított.
 59. perc: Bastos tökéletesen ívelt be a jobb oldalról, a középen érkező Pjanic pedig finom mozdulattal pöccintett a kapuba (3-0).
 76. perc: Cissokho tört előre hatalmas lendülettel, majd 17 méterről, nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába (4-0). 
 80. perc: Kiss Zoltán lőtt 22 méterről, Lloris hárított.

 A Lyon korántsem kezdett akkora hévvel, mint a két csapat budapesti összecsapásán. Látszódott, hogy a franciák a biztos továbbjutás tudatában nem erőltetik annyira a támadásokat. Ennek megfelelően megvoltak a Debrecen lehetőségei, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A folytatásban egyre inkább átvette az irányítást a francia alakulat és Bastos révén a félidő vége előtt megduplázta előnyét.
 
A fordulást követően is a franciák uralták a játékot, Pjanic pedig megszerezte csapata harmadik gólját. A lyoniak egyre inkább kezdték élvezni a játékot, ez pedig azt jelentette, hogy a Debrecennek alig-alig volt momentuma.

Herczeg András tanítványai egyre jobban elfáradtak, Cissokho pedig már a negyedik gólt lőtte. Az utolsó tíz percben már nem történt komolyabb esemény, így az eredmény már nem változott.

A legjobb 16 közé jutott csapatok:
FC Barcelona (címvédő, spanyol), Real Madrid (spanyol), Sevilla (spanyol), Internazionale (olasz), AC Milan (olasz), Fiorentina (olasz), Chelsea (angol), Manchester United (angol), Arsenal (angol), Girondins Bordeaux (francia), Olympique Lyon (francia), VfB Stuttgart (német), Bayern München (német), FC Porto (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), Olympiakosz Pireusz (görög)

Az Európa Ligába került csapatok (csoportharmadikok):
FC Liverpool (angol), Rubin Kazany (orosz), Unirea Urziceni (román), Standard Liege (belga), Juventus (olasz), VfL Wolfsburg (német), Olympique Marseille (francia), Atlético Madrid (spanyol)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!