Veszélyben vannak-e gyerekeink?

<b>Szombathely, Kőszeg</b> - A múlt hét elején két kisiskolást szólított le feltehetően két különböző férfi a megyében. Kőszegen azóta minden általános iskola előtt rendőrök figyelnek a diákokra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kőszegen a múlt hét elején egy kisiskolást szólított le egy férfi. Azóta a kisváros minden általános iskolája előtt sárgamellényes rendőrök figyelnek a diákokra.
 
A Bersek iskola egyik harmadik osztályos diákja, egy kilenc éves kisfiú  elindult hazafelé. Egy fenyőfa mögül egy férfi lépett oda hozzá, és így szólt: Te most velem jössz! 

A kisfiú megijedt, és elszaladt a Liszt Ferenc utca irányába. Később otthon elmesélte a történetet, szülei pedig jelentették az esetet a rendőrségen. 

Stubán Tamás kőszegi rendőrkapitány  elmondta, a kisfiú meglepően pontos leírást adott az őt leszólító férfiról. Azóta a város mindegyik általános iskoláját rendőrök figyelik: az egyenruhások a déli, ebéd utáni és a délutáni, napközit követő időszakban is ott vannak az intézmények bejáratainál. 



A kőszegi általános iskolák előtt egyenruhás rendőrök figyelnek a haza induló diákokra  Fotó: Benkő Sándor

A Bersek iskola igazgatónője az esetet követően tanári értekezletet hívott össze, majd  a pedagógusok is nagyobb óvatosságra intették a diákokat. Az elkövetkezendő napokban egy szülői értekezletet is tartanak, ahol szintén ez lesz a fő téma.

Szombathelyen egy nappal korábban, múlt hétfőn történt hasonló eset. Egy iskolából hazafelé tartó tízéves kislány mellett lelassított egy autó, és a benne ülő férfi azt mondta a gyereknek, hogy szálljon be az autóba. 

A lány megijedt, odaszaladt egy felnőtt járókelőhöz, és megkérte, hogy kísérje haza. 

Hollósi Gábor szombathelyi rendőrkapitány szerint erről az esetről még túl korai lenne nyilatkozni, hiszen a rendőrök is csak a napokban értesültek a történtekről, így még számos lényeges részlet tisztázásra vár. 

Szerinte az azonban már most valószínűsíthető, hogy a két eset között nincs összefüggés. A rendőrkapitány elmondta azt is, Szombathelyen alig volt példa arra, hogy kisiskolásokat szólítgattak volna le idegen férfiak. 

Öt óra után kaptuk a hírt, hogy a rendőrök délután kihallgatták a szombathelyi kislányt, és kiderült, hogy a gyermek  túlreagálta a történteket. Egy autó valóban lassított mellette, a sofőr kifütyült neki, mire ő megijedt, és egy felnőtt segítségét kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!