Veszélyes nyitott árok a Bethlen Gábor utcában

Készül a csapadékvíz elvezetés Szombathelyen a Bethlen Gábor utcában. A lakók azonban az útszakasz egy részén nyugtalanok: úgy vélik, nem azt kapják, amiről a tervekben szó volt.

Varga Krisztina

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket: az utca lakói arra kényszerülnek, hogy a nyilvánosságot vegyék igénybe panaszuk hangoztatásához. A tervben ugyanis a lakók tudomása szerint az szerepel, hogy  a csapadékvizet zárt csatorna fogja elvezetni a Bethlen Gábor  utcában. Ez így is van az utca egy részén, a Csatár és Hosszú utcák csatlakozása között, hat-nyolc lakóház előtt azonban szemmel láthatóan nyitott árok készül. Ez aggasztja az ott lakókat, mivel a helyi talajviszonyok figyelembe vételével úgy érzik, ez a  megoldás nemcsak hogy nem felel meg a tervben szereplőnek, de nem is lesz tartós.

- Két méter mély, hetven centi széles árkot ástak ki a házaink előtt - magyarázza  Pongrácz Miklós, az egyik utcabeli háztulajdonos. - Ez a városrész a volt téglagyári gödör helyén lett kialakítva, a talajt salak, téglatörmelék alkotja. Aggódunk, hogy ezt a laza töltésanyagot az első nagyobb eső be fogja mosni az árokba, ugyanúgy, ahogy ez eddig is történt. Nem beszélve arról, hogy a mély árok balesetveszélyes és az is furcsa, hogy a felszínre kerültek benne a földbe temetett közművezetékek. Ezek nem maradhatnak télre fedetlenül.

A lakók panaszuk orvoslására állítólag már ígéretet kaptak az önkormányzati hivataltól és a közlekedési hatóság szerint is zárt vízelvezetésre szól a kivitelezési engedély. Vajon meddig folytatódik a tervtől eltérő építkezés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!