Vészhelyzet a postán: segélyosztáskor mindenki egyszerre akarja a pénzt

Ózd - Nem várják meg a helyi segélyezettek, míg a postás kiér a járandósággal, a segélyosztáskor ellepik a postaépület környékét, s veszélyeztetik a kézbesítők biztonságát. A hivatal önkormányzati és rendőrségi segítséget kért.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség és az önkormányzat segítségét kéri az ózdi posta, mert segélyosztáskor a segélyre jogosultak elárasztják a főposta környékét, és ezzel veszélyeztetik a postás biztonságát, a kézbesítés pontosságát és zavarják a többi ügyfelet, számol be róla a Borsod Online.

A jogszabály azt írja elő, hogy mindenki a saját otthonánál vegye át a járadékot, de a postai illetékes szerint ezt nem tudják betartani. 

Nem csak Ózdon, sok más településen, ahol nagy számban élnek segélyezettek, ugyanezzel a gonddal küzdenek. A postásnak szinte lehetetlen kijutnia a postáról, mert az összeverődött tömegből mindenki egyszerre szeretne hozzájutni a pénzéhez - mondta el Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője a Független Hírügynökségnek kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!