Világszám! Az oroszlán szájába dugta a fejét Antonio

A gyerekeket és a felnőtteket egyaránt elkápráztatja a Budapest Nagycirkusz műsora. Lapunk jóvoltából a kőszegi SOS Gyermekfalu ötven lakója is ott volt az első szombathelyi előadáson.

Nagy Ildikó

Nem tudni ki izgult jobban csütörtökön délután: a kőszegi SOS Gyermekfaluban élő fiúk és lányok, vagy a Budapest Nagycirkusz társulata. Lapunk a gyermekfalu ötven lakóját  és felnőtt kísérőiket hívta meg a vasárnapig Szombathelyen vendégeskedő Budapest Nagycirkusz első előadására. 

A fiúk és a lányok délután már izgatottan toporogtak, és alig várták, hogy a falu udvarára begördüljön a busz. És bár érkezésükkör épp szakadt az eső, amint beléptek a Kalandváros melletti területen felállított cirkuszi sátorba, elfeledték a kinti világ kellemetlenségeit. Főleg, hogy a bejáratnál egy mókás bohóc fogadta őket, igazán vicces cipőben.

Hú, lehet, hogy itt igazi oroszlán is lesz!  kiáltott fel a gyermekfalu harmadik osztályos lakója, Jankó Krisztián, amikor meglátta a fémelemekkel körbekerített porondot. És igaza lett: a nyitószámban a gladiátoröltözetben feszítő  Maximus Antonio, a világhírű állatidomár szelídítette a gyönyörű, ám félelmetes tigriseket és oroszlánokat. 

Figyelem, veszélyes produkció következik! hallhattuk a műsorvezetőtől, és bizony sokan kezeiket tördelték izgalmukban, amikor Antonio beletette a fejét az egyik oroszlán szájába.

Király! kiáltott fel a mellettem ülő Krisztián is. Aztán a nagy izgalom után, amíg a fémkerítést elbontották, ismét jött a bohóc, aki tréfás jelenetekkel szórakoztatta a közönséget. Majd újra egy olyan műsorszám következett, amelyet sokan szájtátva kísértek figyelemmel: Alexandra, a gyönyörű légtornász két, a kupolából lelógatott selymen tornázott és szaltózott.

A gyermekfaluban élő nyolcéves Németh Szandrának például ő volt a kedvence. De láthattunk labdán egyensúlyozó, égő fáklyákat dobáló zsonglőrt, bájos holland frízlovakat, a második részben porondra lépő tevekaravánban pedig a két hónapja Kecskeméten született csemetét, a kecskeméti cirkuszlátogatók által Smaragd névre keresztelt kis tevét is megtapsolhatta a közönség.

A cirkuszigazgatótól, Ádám Krisztinától tudjuk, hogy rutin ide vagy oda, a tizenöt artista is izgul az előadások előtt. -Minden új városban megtartott első előadást premierként élünk meg, az ezzel járó egészséges drukkal, izgalommal - árulta el a manézsban lovasakrobataként és zsonglőrként feltűnő igazgatónő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!