Villanyoszlop a körforgalomban - a legújabb hungarikum

Körkép - Lassítson és nézzen balra mielőtt behajtana a körforgalomba, ha nem jön semmi, akkor kerülje meg a villanyoszlopot és haladjon tovább.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Valljuk be őszintén, hogy már minden sofőr száját elhagyta egy-két szitkozódás a Zanati úti kétsávos körforgalomban, amikor valaki épp a belső sávból húzott ki előttünk, vagy még egy kört kellett megtenni, mert nem engedtek ki minket. Nem sértünk meg azzal senkit, ha kimondjuk, hogy: sokan nem tudják használni a kétsávos körforgalmat (kollégánk hozzáteszi, hogy jött már vele szemben Trabantos hölgy a Thököly Imre utcai körforgalomban).

Hozzá kell tenni, hogy nem panaszkodhatunk, hiszen a mi kis kétsávosunk eltörpül a megannyi kacifántos akár öt-hat sávos mellett, amelyeket lentebb taglalunk, de előbb következzen a legújabb útépítési műremek, melytől méltán híres lesz piciny országunk az interneten, íme a püspökladányi gyöngyszem:



A legstílusosabb az egészben, a kötéllel a villanyoszlophoz rögzített 30-as tábla. Ettől válik igazán karakteressé. Szélesebb autóval pedig inkább el kell kerülni ezt a szakaszt. Természetesen van magyarázat, valószínűleg csak megnyitották a körforgalmat, mielőtt teljesen elkészül és az oszlopot is áthelyezik, de azért megért egy fotót.

Érdekes körforgalmak vannak emellett a világban, itt van például az egyik leghíresebb, az angol Magic Roundabout. A nagy körforgalomban további öt kis körforgalom található s persze a helyzetet bonyolítja még az európai turisták számára, hogy fordítva van minden, mert ugye ez Anglia.



Magic Roundabout, az Egyesült Királyság Swindon városa büszkélkedhet e körforgalommal, amelyben további öt kis körforgalom van

Hogy az angoloktól annyira ne maradjunk le, már elkészült egy szegedi körforgalom látványterve. Ha szabad, akkor ezúton üzenjük a fentebb említett Trabantos hölgynek, hogy Szegedre inkább vonattal menjen.



A szegedi tervezet, van ahol öt sáv van egymás mellett. Most akkor hova is akarunk menni?

Miskolc ezen is túltesz, egy tervrajz bizonyítja, hogy miképp akarják létrehozni az autósok "homokcsapdáját". E körforgalomban eleinte biztos, hogy lesznek koccanások, tiszteletre méltó édesanyák nem túl finom szövegkörnyezetben való emlegetései, és persze némi dugó. A kétségbeesett: "Nem tudom melyik sávban kell mennem!" valószínűleg egy sokszor kimondott mondat lesz ott.



Már nézni is rossz, akár Vasarely is tervezhette volna

Mindezek után mindenki gondolja át otthon, hogy jól használja-e a Zanati úti körforgalmat, mert ezek után panaszra nekünk igazán nem lehet okunk.


forrás: haon.hu -  koos.hu - web

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!