Víz Világnapja: a Jurisich gimnázium csapata nyerte a vetélkedőt

Immár hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Víz Világnapi vetélkedőt, melynek célja a környezettudatos gondolkodásmód, valamint az ivóvíz értékének hangsúlyozása volt.

Prófusz Péter

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) március 22-ét  a Víz Világnapjának nyilvánította. Ennek apropóján immár hatodik alkalommal  tartották meg a Víz Világnapi vetélkedőt  az Oladi Általános Művelődési Központ Teleki Blanka Szakképző Iskola és a Vasivíz Zrt. közös rendezésében. A versenyt a megye középiskolás tanulóinak hirdették meg.

Mint azt Zsebők Györgyi, a Vasivíz Zrt. PR főelőadója elmondta: a vetélkedő kiemelt célja a víz fontosságának, az ivóvíz értékének hangsúlyozása, továbbá a környezettudatos gondolkodás erősítése.

A verseny - melyen tíz, háromfős csapat  vett részt - három részből állt. Az első erőpróbát az úgynevezett vizes számok jelentették, melyben a diákoknak összesen 15 perc állt rendelkezésükre, hogy egy szövegben pótolják a hiányzó számokat.

A második körben  a versengő fiatalok egy feladatlapot kaptak, melyen iskolai, főként biológiai és földrajzi tanulmányaik alapján elméleti kérdéseket kellett megválaszolniuk. A középiskolásoknak a vetélkedő harmadik, egyben záró  felvonásában a világnap idei szlogenjére (a víz a városokért, a városok a vízért)  kellett esztétikus, kreatív, de nem utolsósorban szakmailag is helytálló rajzokat készíteniük. A csapatok teljesítményét szakmai zsűri bírálta el.

A versenyt végül a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium csapata nyerte, a Kanizsai Dorottya Gimnázium és a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium triója előtt. A győztesek a Vasivíz Zrt. ajándékcsomagját vehették át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!