Vonat ütközött busszal, rengeteg a halott!

<b>VN</b> - Legalább tizenként személy életét vesztette, amikor szombaton délelőtt a közép-szlovákiai Breznóbánya közelében egy vonat és egy kirándulókkal teli autóbusz összeütközött.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

További huszonegy személyt kórházba - Breznóbányába és Besztercebányába - szállítottak, többük állapota súlyos, életveszélyes - közölte Ivan Svantner, a járási mentőszolgálat és tűzoltóság igazgatója. Tekintettel erre a helyzetre valószínű, hogy az áldozatok száma még nem végleges. A kórházak egyelőre nem adtak ki semmiféle jelentést a sérültek állapotáról.

Az autóbuszban 37 személy volt, a Trencsénhez közeli Bánovce nad Bebravou (Bán) városból síkirándulásra utaztak a  hegyekbe. Az áldozatok és a sérültek mind az autóbusz utasai közül kerültek ki. A vonat utasai közül csak néhány személy szenvedett apróbb sérülést. 

A tragédia  a Polomka település melletti jelzőlámpás, de sorompók nélküli kereszteződésen történt. A kirándulókkal teli autóbusz éppen akkor hajtott a sínekre, amikor ott áthaladt egy helyi motoros vonat. A vonat több méteren keresztül vonszolta a buszt, s az utasokat erővel kellett kiszabadítani a roncsok közül. A tragédia helyszínére azonnal számos mentőkocsi, orvos, tűzoltó és rendőr érkezett. A helyszínre utazott a szlovák egészségügyi miniszter is.

A rendőrség azonnal megkezdte a baleset kivizsgálását. A baleset okairól egyelőre senki sem nyilatkozott.

Az érintett vasútszakaszon szünetel a közlekedés, mert a motorvonat kisiklott.  

A szombati tragédia a legsúlyosabb balesetek közé tartozik Szlovákiában. 2003-ban  a kelet-szlovákiai Gölnicbánya közelében felborult egy autóbusz, akkor 13 személy halt meg.

Forrás: mti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!