Vörösiszap: felborult egy autó Kolontárnál, ketten megsérültek

Megcsúszott a vörösiszapos úton, és az út menti árokba borult egy személyautó szombat délután Kolontár és Devecser között, a járműben utazó két ember megsérült.

MTI

A sérültekhez a településen posztoló menőautót riasztották. A járműt vezető férfi súlyosan, felesége könnyebben sérült meg - mondták a helyszínelést végző rendőrök az MTI-nek.

Kolontárra a rendőrség továbbra is csak az ott lakókat engedi be, az átmenő forgalom elől le van zárva, akárcsak Devecser.

A baleset után negyed órán belül négy autóval elkezdték újra mosni a Kolontár és Devecser közötti utat. A nap folyamán többször is tisztított útszakaszon azért gyűlt össze vörösiszap, mert Devecserből a teherautók és a munkagépek csak ezen az úton haladva tudják elszállítani a kisváros utcáiból összegyűjtött törmeléket és szennyezőanyagot az ajkai zagytározó területén kijelölt tárolóba.

A Kolontár és Ajka közötti útszakaszt a szombat délután történt hasonló balesetek elkerülése végett zárták le a közúti forgalom elől, így ott csak a kármentesítében dolgozó járművek közélekedhetnek, így Kolontárról Ajkára mintegy 30 kilométeres kerülővel lehet csak eljutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!