Zanati út - Mikor szűnik meg a dugó?

Az autósok elkezdhetik a visszaszámolást: a hétvégére elkészül Szombathelyen a Zanai úti aluljáró új csatornarendszere. A dugók ezzel nem szűnnek meg, mert a helyszínen még december közepéig dolgoznak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Megnéztük  hétfő  délután a  gyakorta nem kis  torlódást okozó  munkaterületet, s újdonságot tapasztaltunk: a csapadékvíz-elvezető rendszer átemelője mellett az aluljáró felújításán is dolgoznak. A városi beruházás egyik, a projekt  nagyobbik  részét kitevő  átemelő és a hozzákapcsolódó vezetékek cseréje csaknem kész.

Még néhány kisebb bekötési pontot  kell  kialakítani,  azután jöhet az aszfalt, és elvileg már  a jövő héten megindulhat  a forgalom, hiszen  november 20. a  kivitelezés újabb határideje. (Korábban a kivitelező október végére ígérte a munka befejezését.)

Csakhogy nem mind  a négy sávon haladhatnak majd  a járművek.  Ahogyan azt az egyik pécsi cég vezetőjétől a helyszínen megtudtuk, az  aluljáró is kívül-belül teljesen megújul.

Ők december közepéig dolgoznak itt,  s ha szükséges, akkor az  út egyik vagy másik szélső  sávját igénybe veszik. A felújítás a gyalogos-aluljárót is érinti:  a kőlapokat megtisztítják, és ha szükséges, kicserélik.

A paraván mögött hétfő délután hatan éppen a falfirkák eltüntetésén dolgoztak. Kromofággal lejön, mondták. Ha elkészül, nem lehet  majd ráismerni az aluljáróra: sárgára festik, és még  világítást is kap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!