Civil

2015.03.15. 20:14

A Kastély óvoda gyermekei is ünnepeltek Vassurányban

Vassurány - A Kastély óvodába járó gyermekek az idén is ellátogattak Szombathelyre, az MMIK előtt álló Petőfi-szoborhoz, hogy megemlékezzenek 1848. március 15-éről. Hazaérve ünneplőbe öltözve adták elő műsorukat az oviban.

Civil Tudósítónktól

Az óvoda életében nem csak ezt az egy hagyományt ápolják, minden évben megünneplik bennsőséges körülmények között az anyák napját, a gyereknapot, aktívan részt vesznek az óvodát támogató Gyermekeink Öröméért Egyesület által szervezett kulturális délutánon. Megünneplik a Szent Márton-napot, az adventet.

A nevelésben, az iskolára való felkészülésben szintén hosszú-hosszú évek óta heti rendszerességgel Bognár Jánosné logopédus, gyógypedagógus segít. A beszédhibás gyerekek beszédét korrigálja, fejleszti.

A vezető óvónő, Borbásné Janzsó Ibolya több mint 30 éve dolgozik itt az oviban, és terelgeti nagyon sok szeretettel, odfigyeléssel, hozzáértéssel a "kisembereket". Két éve Vassurányért díjjal ismerték el munkáját.Hetente jár a gyerekekhez hitoktató és tart nekik foglalkozásokat, melyeket a gyerekek nagyon szeretnek. A nagycsoportos ovisok egy héten egyszer a tanítónénivel együtt ismerkednek az iskolával.

Február óta hetente egyszer a szombathelyi uszodába is eljutnak a gyerekek.

Nemsokára kezdetét veszi az oviban a húsvéti készülődés, amikor kézműves foglalkozásokon ünnepi díszeket, dekorációkat készítenek, tojást festenek.

Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!