Civil

2015.04.21. 09:56

Hogy is kell ezt németül mondani és angolul? - Szépkiejtési versenyt tartottak a szombathelyi Simon suliban

Az oladi Simon István Utcai Általános Iskola idegen nyelvi munkaközössége immár 16. alkalommal rendezte meg az Olad-Simon napok keretében a német és az angol nyelvi megyei szintű szépkiejtési versenyt az általános iskolák 5- 8. osztályos tanulói számára.

Civil Tudósítónktól

A tanulóknak az első fordulóban egy szabadon választott szöveget, majd az innen továbbjutó versenyzőknek egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A német szekcióban dr. Pólay Veronika, az angol szekcióban Wagner Anikó volt a zsűri elnöke. Mindketten a Nyugat- magyarországi Egyetem tanárai. A zsűriben az iskola anyanyelvi lektora és középiskolai tanárok foglaltak még helyet.

Pólay Veronika kiemelte, hogy magyar anyanyelvűként a német nyelvet - gyakorlás után - szinte anyanyelvi kiejtéssel lehet beszélni.

Balról jobbra: a zsűri: Póhrné Horváth Andrea, Tóthné Bozi Edit, dr. Pólay Veronika, az iskola igazgatóhelyettese: Kovács Rezsőné és a német verseny szervezője: Kolonovitsné Havasi Anikó 2. kép ugyanez Kovácsné nélkül
Fotó: Favorido Erika

A német nyelvi verseny eredménye:

5- 6. osztályos korcsoport:

I. helyezett: Sütő Lili, Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium felkészítő tanár: Mézesné Szabó Katalin II. helyezett: Góczán Luca, Sárvári Gárdonyi Géza Ált. Iskola felkészítő tanár: Némethné Takács Erika III. helyezett: Rákos Júlia, Reményik Evangélikus Ált. Iskola felkészítő tanár: Kovács Andrea

7- 8. osztályos korcsoport:

I. helyezett: Horváth Emma, Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium

felkészítő tanár: Darab Laura

II. helyezett: Marton Zsombor, Reményik Evangélikus Ált. Iskola felkészítő tanár: Dr. Tóthné Gősi Enikő III. helyezett: Forgács Júlia, Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium felkészítő tanár: Mézesné Szabó Katalin

Az angol nyelvi verseny eredménye:

5- 6. osztályos korcsoport:

I. helyezett: Regős Gábor, Sárvár, Nádasdy Tamás Ált. Isk.

felkészítő tanár: Hóbor Istvánné

II. helyezett: Bencsics Barnabás, Sárvár, Gárdonyi Géza Ált. Isk.

felkészítő tanár: Lukács Réka

III. helyezett: Zsebesi Dávid, Bolyai János Gyak. Ált. Isk. és Gimn.

felkészítő tanár. Árvai- Fuczin Krisztina 7-8. osztályos korcsoport:

I. helyezett. Goncsarenko Karina és Langer Zsolt,  Bolyai János Gyak. Ált. Isk. és Gimn.

felkészítő tanárok:  Tar Hajnalka, Martin Lester Duncan II. helyezett: Kovacsics Benedek, Szentgotthárd és Térsége Isk. Széchenyi István 5- 8. évf. Ált. Isk.

felkészítő tanár: Huszárné Peresztegi Beáta III. helyezett: Imre Gergő, Sárvár, Gárdonyi Géza Ált. Isk.

felkészítő tanár: Lukács Réka

 

Favorido Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!