Civil

2015.05.15. 12:38

Mestermunkák kerültek ki az őriszentpéteri tanulók kezei alól

Őriszentpéter - Az általános iskola hagyományos kulturális bemutatóját minden évben májusban rendezi. Ekkor tudnak bemutatkozni a szakkörök, egyéni vers és prózamondók, néptáncosok, és az énekkar.

Civil Tudósítónktól

Az intézmény nagy gondot fordít a szabadidő hasznos és eredményes eltöltésére. A tanórákon és szakkörökben sokoldalú tevékenységek részesei lehetnek tanulók. Báb-, színjátszó-, informatika-, matematika-, kézilabda-, foci-, és sakkszakkörökben fejleszthetik a diákok tehetségüket, ügyességüket. Alsó és felső tagozatos tanulók énekkarban kamatoztathatják tehetségüket.

A zsúfolásig megtelt művelődési ház előcsarnokában az intézmény Mestermunka elnevezásű programjából adott ízelítőt. Gyerekek munkáiból nyílt kiállítás. Nagyon ötletes és szép tárgyakban gyönyörködhettek a látogatók. Maketten megjelent az alsó tagozatos iskola az udvarával, de volt társasjáték, gombfoci tavaszi hangulatalt, emellett sok albumot, tablókat és érdekes ötletekben, fantáziában gazdag tárgyakat is kiállítottak. A kulturális bemutatón az iskola tanulói ízelítőt adtak éves és tehetségüket megmutató tevékenységükből.

Bodonczi Vince és Bodonczi Lóránt gombfociban jeleskedett. Fotó: Fekete Lászlóné

Minden évben megemlékeznek a költészet napjáról. Ezen a jeles napon alsó tagozatos tanulóiknak vers- és prózamondó versenyt szerveztek. A felsősök pedig versmondásban jeleskedhettek. A legjobbak a kulturális bemutatón elmondhatták a választott irodalmi alkotásokat. Az idén kiemelkedett, hogy az alsó tagozatosok közül 50 gyerekek tanult meg verset vagy mesét.

A bábszakkör Kacagó királylányok meséjét szép díszlettel, ügyes játékkal vitte színre. A néptánc műsor első fellépői az első osztályosok sárközi cinegés táncokat adtak elő. A másodikosok somogyi csárdással örvendeztették meg a jelenlevőket. A harmadikosok műsorában pedig eszközös táncok szerepeltek.

Évek óta nagy kihívás a matematika szakkörösöknek, hogy milyen újabb filmet forgassanak a kulturális bemutatóra. Ez a hagyomány most sem szakadt meg. Elkészült A matekszakkör átka című kisfilm. A színjátszószakkör Lázár Ervin Hapci király mesejátékát állította színpadra. A szereplők élvezték a játékot, a nézők jól szórakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!