Civil

2015.05.30. 16:08

Pásti Dóra emlékére – Mindent vitt a Fogl Barnabás–Magó Viktória páros a büki táncversenyen

Bük - Egyéniben és formációban is sikeresek voltak a Rimányi Táncstúdió – SZUSZ SE versenyzői a büki városi sportcsarnokban rendezett táncversenyen.

Civil Tudósítónktól

Tizenhét évvel ezelőtt április utolsó napján egy szerencsétlen baleset következtében, 12 esztendős korában, elhunyt Pásti Dóra, az akkori Haladás Sporttánc Szakosztály táncosa. Azóta minden évben a Rimányiné Kiss Anikó és Rimányi Judit által vezetett egyesület a tavaszi táncversenyét az ő emlékére rendezi.

Az idén egyéniben a következő helyezések születtek: Román Krisztián – Rozmán Vivien gyermek II. korosztályban standard és latin táncokban egyaránt a 4. helyezést érte el. Kondics Kristóf Simon Teklával az oldalán junior I. korosztályban, a latin táncokban 5. lett, a Szabó Tamás – Paksi Luca páros pedig a 4. helyet szerezte meg. Román István Gergő – Flasch Viktória junior páros standard táncokban ezüstérmes lett, latinból negyedik.

Állók: Rimányiné Kiss Anikó, Szabó Fanni, Kiss Eszter Anna, Horváth Barbara, Román István Gergő, Hende Zsófia, Traxler Bálint, Paksi Luca, Juhász Gergő, Boros Alexandra, Fogl Barnabás, Takács Dóra, Flasch Alexandra, Rimányi Judit. Elöl: Paksi Liza, Kaposi Fanni, Rozmán Vivien, Magó Viktória, Kondics Kristóf, Szikszai Lilla, Hirsch-Nagy Lili, Simon Tekla

Az ifjúsági korosztályú párosok sem maradtak el a kicsiktől. Juhász Gergő és Kiss Eszter Anna standardból ezüst-, latinból bronzérmes lett, míg Traxler Bálint és Boros Alexandra mindkét táncnemben aranyérmet szerzett.

Ugyanígy a dobogó legfelső fokára állhatott mind a standard, mind a latin táncok versenyében is a haladó ifjúságiak között induló Fogl Barnabás – Magó Viktória páros. Őket még az a megtiszteltetés is érte, hogy a Pásti szülők által, minden évben felajánlott különdíjat is megkapták.

A formációs versenyen három kategóriában három produkcióval indult az egyesület csapata.

A Diótörő standard-mix, a Rió latin-mix és a Swing egyaránt aranyérmes lett a táncosok és edzőik legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!